avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie decedat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie decedat

Tatăl meu a decedat de curând. Tatăl meu era pensionar. Asociația de proprietari la dat în judecata pentru datori la intretinere, în 3 dosare, dosarele ajungând la executorul judecătoresc obligandul la plata în primul dosar la 10000 lei, al doilea la 7500, iar la al 3 lea la 3200 lei.
1 as dori sa știu unde pot afla cât a plătit tatăl meu pana acuma în aceste dosare.(în afara de cupoanele de pensie, pentru ca nu le mai găsesc)
2 în acest ultim dosar cel de al treilea cu 3200 lei, tatăl meu a decedat, eu trebuie sa plătesc aceasta suma?! sau prima oara trebuie făcută succesiunea după tatal meu?! (succesiunea după mama este făcută )
3.pot cere de la asociația de proprietari acte sau dovezi ale acestor datori și plati?!
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2020
beta88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:55, 29 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. la executorul judecatoresc si/sau la asociatie
2. daca acceptati mostenirea, trebuie sa platiti, daca nu acceptati mostenirea, nu trebuie sa platiti
3. puteti cere
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditorul își va recupera banii din bunurile debitorului decedat, după ce la cererea executorului se va dezbate succesiunea. Asta în cazul că a rămas ceva bunuri de moștenit în urma sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii asociatie proprietari - proprietar decedat AOana C AOana C Buna ziua. Tatal meu a decedat in septembrie 2016. Am vazut acum pe portal.just.ro ca Asociatia de proprietari de care apartinea cu locuinta pe care o avea ... (vezi toată discuția)
Tata decedat credit neachitat Mihaela Murgoci2017 Mihaela Murgoci2017 Buna seara, Tatal meu a decedat si are un credit dat catre firma de recuperari . Ce se intampla acum ? Multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)