avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, in privinta concediilor medicale cod 07 si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, in privinta concediilor medicale cod 07 si cod 51, ...

Buna seara, in privinta concediilor medicale cod 07 si cod 51, cine suporta indemnizatia? Angajatorul sau FNUASS? Parerile sunt impartite si tind catre angajator. Din pacate nu gasesc nimic in legislatie... !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 30 Decembrie 2020
Plata efectiva este facuta de angajator. Insa, ulterior angajatorul va recupera suma respectiva de la stat, de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), din Fondul National Unic de Asigurari de Sociale de Sanatate (FNUASS).

OUG 158/2005
art.36
(3) Plata indemnizațiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asigurații prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A;
......

art. 38
(1) Sumele reprezentând indemnizații, care se plătesc asiguraților și care, potrivit prevederilor prezentei ordonanțe de urgență, se suportă din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, se recuperează din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinație. Aceste sume nu pot fi recuperate din sumele constituite reprezentând contribuție de asigurări sociale de sănătate.
....
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume fnuass ContSters223242 ContSters223242 Buna ziua, Am urmarit forum-ul dvs. si stiu ca s-a dezbatut foarte mult subiectul sumelor de recuperat reprezentand diferenta intre contributia datorata de ... (vezi toată discuția)