avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cont PFA > SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cont PFA > SRL

Sunt PFA si am si un SRL.
Ma ocup cu marketing online. Promovez servicii/produse online, si primesc comision pe baza de performanta.

In fiecare luna primesc bani de la o platforma de marketing ca si PFA. Am posibilitatea de a schimba detaliile firmei pe acea platforma.

Incepand de anul 2021 as dori ca banii sa intre pe SRL si nu PFA. Avand in vedere ca mai primesc comisioane pentru activitatea prestata in trecut nu as dori sa-mi deschid un nou cont pe acea platforma. De exemplu in 2021 as mai putea primi bani pentru serviciile promovate in 2017.

Care este calea legala de a continua activitatea ca SRL fara sa deschid un nou cont pe acea platforma? Trebuie sa fac un contract? Se face cu titlu gratuit?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
elena_cc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 08:09, 30 Decembrie 2020
ma puteti ajuta?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
elena_cc, utilizator
Buna ziua,

Pentru comisioanele incasate detinatorul platformei raporteaza niste venituri din comisioane pe codul fiscal al PFA cu care v ati inregistrat initial. Conteaza si daca platforma este din tara sau strainatate, exista obligatii pe tva daca platforma e din afara. Va trebuie cod special de tva indiferente de plafonul vanzarilor si sa achitati 19% in Romania.

Asadar, daca functionati pe firma, se pare ca trebuie sa schimbati utilizatorul.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
Constantin Vera, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma juridica pentru un proiect de strangere de fonduri prin sponsorizari arenamieilor arenamieilor Scopul demersului este obtinerea de finantare sub forma de donatii/ sponsorizari pentru diferite proiecte individuale prin intermediul unei platforme online ... (vezi toată discuția)
E necesara inregistarea ca si platitor tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)
E necsara inregistrarea ca si platitor de tva pe i.i,ca si afiliat marketer? sugar36 sugar36 Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns daca se poate din partea unui specialist de pe platforma dvs,Am o Intreprindere Individuala , codul principal este ... (vezi toată discuția)