avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit ...

In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit de felul in care organul de cercetare penală mi-a luat declarația.Suspiciunea mea a inceput in momentul in care, sosind in Romania, am aflat că dosarul se află in lucru la secția de poliție, unde prezentandu-ma politistului , acesta mi-a relatat ca de mult timp mă caută!!!, dar avocata mea nu raspunde solicitarii lui.
Pe parcursul discuției( eu raspundeam intrebarilor, el scria la computer) am avut impresia ca vrea să scadă din suma banilor pe care eu ii imprumutasem debitorului.Din actele din dosar , doua înțelegeri si mai multe chitante Western Union, dl polițist a eliminat circa 3.500 dolari pe motiv că el ,,deduce" ca banii trimiși de mine prin W.U. sant ajutor ,,prietenesc și nerambursabili" Prima înțelegere cu semnaturi proprii, intre mine si ,, prieten referitor la suma de 30.000 dolari U.S primita de acesta , sumă ce este ulterior contestata de el , are la baza santajarea mea ulterioara, pe care debitorul o exercita asupra mea.Imi spune că dacă nu-i dau act notarial prin care sa spun ca mi-a returnat cei 30.000, nu-mi mai dă nimic.Prima intelegere este din 2005.In anul 2009 face o altă înțelegere in fața avocatei mele in care spune ca suma reală este 20.000 dolari si n-o semneaza decât dupa ce eu ii trimit in original o declaratie prin care să recunosc că el a trimis 10.000 dolari in cursul ANULUI 2004??!! , unei cunoștințe a mea, cunoștință care de fapt ea ii trimisese acești 10.000.Acesti bani sant trimiși din America in trei tranșe in aprilie si mai 2004, EL ALEGE ACELEASI ZILE DE RETURNARE,DIN ANUL 2004, IAR ACTUL PRIN CARE RECUNOASTE PRIMIREA CELOR 30.000 DATEAZA DIN 2005!!! In intelegere se specifica faptul ca neavand bani ma trece copropietar asupra imobilului pentru care a facut acest imprumut DE 30.000 DOLARI!!!
Dl politist a scris ce a vrut, eu crezand ca voi avea o copie asupra declaratiei mele dar nu a fost așa.Am semnat citind numai inceputul, deoarece profitand de un moment in care, curios, politistul mi-a aratat ca la primirea celor $ 20.000 debitorul m-a obligat sa dau o alta declaratie in care să scriu că am primit 30.000 , declaratie de care uitasem.Am fost apoi refuzat de procurorul de caz să vad ce a putut scrie acel politist( poate adevarul , poate nu.De 14 luni aștept un raspuns al procurorului si doresc să știu cum îl pot primi
Multumesc frumos
La multi ani cu sănătate!
Cel mai recent răspuns: AlexandruDumitruSandu , utilizator 18:48, 31 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca ati formulat plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Daca discutam de sume de bani imprumutate, ca sa subziste infractiunea de inselaciune ar trebui dovedit faptul ca ati fost indus in eroare prin manopere dolosive in momentul remiterii sumelor de bani. Mai mult, presupunand ca fapta este infractiune, din descrierea dvs pare sa se fi savarsit prin anii 2005-2009, situatie in care probabil se va constata intervenita prescriptia raspunderii penale.
Referitor la intrebarea dvs, aveti dreptul sa formulati cerere pentru consultarea dosarului, dvs sau avocatul angajat.
In plangerea formulata, nu ati prezentat exact situatia de fapt?
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In plangerea penală este redata situația de înșelăciune.Am dar 30.000 $, in 2004 suma recunoscuta. prin inscris sub semnătură privata in 2005 ocazie in care cel ce a primit banii, stiind ca nu îi poate returna, propune si eu accept conf. acelui inscris să primesc 1/2 din imobilul pentru care ceruse imprumutul.Propune ca ulterior sa-mi facă si acte( lucru ce nu-l duce la indeplinire niciodată). Face acte numai pe numele lui, apoi il vinde in 2014 si-mi dă 20.000 dolari!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sant o persoana in vârstă ce am primit o anume educația ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Buna ziua Sant o persoana in vârstă ce am primit o anume educația , minciuna, excrocheria nefăcînd parte din lumea inconjuratoare.Acest lucru m-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot obține copie a declarației date organului de urmarire ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Cum pot obține copie a declarației date organului de urmarire penală in calitatea avută de reclamant. Polițistul a refuzat sa-mi dea, iar procurorului de ... (vezi toată discuția)
Intrebare Mihai.B Mihai.B Am imprumutat de la o persoana 1100 euro fara vre-o hartie intre noi. Persoana respectiva dupa o peroada de timp a facut plangere penala impotriva mea pentru ... (vezi toată discuția)