avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dovada vechime în specialitatea studiilor Lucrez ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dovada vechime în specialitatea studiilor Lucrez într-o instituție ...

Dovada vechime în specialitatea studiilor
Lucrez într-o instituție publică și as dori sa particip la un concurs pentru un post într-o altă instituție publică. La concurs mi se cere sa fac dovada vechimii în specialitatea studiilor.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. De unde pot obține acea dovada
2. În cazul în care ar trebui să obțin dovada de la institutia la care lucrez, ce alte posibilitati as mai avea deoarece nu vreau sa se afle ca vreau sa plec până când nu am ceva sigur (cred ca va imaginati ce probleme as avea)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 3 Ianuarie 2021
Numai firma/ institutia unde ati lucrat in specialitate va poate elibera o astfel de adeverinta.
Cand am dat examen la institutia la care lucrez în prezent nu se cereau studii într-un anumit domeniu, ci studii superioare în domeniul tehnic sau economic. Lucrez la această instituție de 5 ani. Perioada acesta se considera în continuare ca fiind lucrată în specialitatea studiilor?

POPA GHEORGHE a scris:

Numai firma/ institutia unde ati lucrat in specialitate va poate elibera o astfel de adeverinta.

Numai firma unde doriti sa participati la concurs va poate lamuri legat de aceasta cerinta. Daca ati urmat o facultate tehnica si ati prestat o activitate economica, iar firma doreste experienta in domeniul tehnic, poate fi o problema cu vechimea in specialitate.
HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

In speta,dovada o obtineti numai de la angajator/fosti angajatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta vechime in specialitatea studiilor (am fost incadrata economist dar am licenta in stiinte administrative) MhMEla MhMEla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ... Am finalizat studii superioare ASE si sunt licentiata in stiinte administrative. Am ocupat o functie de economist la o ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare vechime specialitate studii, participare concurs, ... LaurentiuAdy LaurentiuAdy Acte doveditoare vechime specialitate studii, participare concurs, cf. HG 286/2011 Speta:-angajat din 2007 firma privata comert, vanzari, servicii-functie sef ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime alnlug20 alnlug20 Buna ziua, sunt angajat la privat si vreau sa sustin concurs pentru post la stat dar am nevoie de adeverinta de vechime de la angajator si ,pe care,nu pot sa o ... (vezi toată discuția)