avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Cînd începe perioada de 6 luni dupa care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Cînd începe perioada de 6 luni dupa care pot da ...

Buna seara. Cînd începe perioada de 6 luni dupa care pot da examen pt. redobîndire permis anulat,din momentul platii amenzi penale sau de la data hotărîrii definitive si irevocabile ? Multumesc.
Art. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data plății amenzii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat elenarodicabota elenarodicabota sotului meu i-a fost anulat dreptul de a conduce in urma unei sentinte irevocabile intr-un proces de recunoastere a vinovatiei de a conduce sub influienta ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou permis de conducere dupa ce in dosar s-a dispus amenda penala TheEmperor TheEmperor va rog sa-mi spuneti cat timp este retinut permisul de conducere s-au este anulat dupa o amenda penala de 1ooo ron la p alcoolemie de 1,8 in sange (vezi toată discuția)
Dupa cat timp poate face scoala de soferi si sa dea examen auto? glo glo condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare conditionata pt alcoolemie la volan.termen incercare 2 ani si sase luni.intrebarea este cind poate sa faca scoala ... (vezi toată discuția)