avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La mulți ani! Sunt însărcinată în 35 de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La mulți ani! Sunt însărcinată în 35 de săptămâni, lucrez ...

La mulți ani! Sunt însărcinată în 35 de săptămâni, lucrez de acasă pt o firma din România , iar datorită pandemiei am decis să vin să nasc în Germania, unde lucrează soțul! Acum sunt în situația de a solicita concediu medical în România, iar problema este ca medicul de familie nu dorește sub nici o formă să elibereze acest certificat medical fără ca eu sa fiu prezentă în cabinet. Având în vedre că eu plătesc taxe statului român, prin statutul de angajat, trebuie să existe o soluție oficială astfel încât sa beneficiez de acest drept. Cu atât mai mult în acest moment pandemic și în era tehnologiei. Care ar fi soluțiile din punct de vedere legal? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 5 Ianuarie 2021
OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
art.11
(1) Asigurații beneficiază de concedii și de indemnizații, în baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementărilor în vigoare.
(2) În înțelesul prezentei ordonanțe de urgență, medic curant este orice medic aflat în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, precum și orice alt medic cu autorizație de liberă practică valabilă, medic de familie sau specialist, care încheie o convenție în acest sens cu casele de asigurări de sănătate, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență.
(3) Medicii prevăzuți la alin. (1) pot completa certificatele de concediu medical atât pe suport hârtie, cât și electronic și le pot transmite pe suport hârtie sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță angajatorilor/persoanelor în drept, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat concediu medical primeste mama dupa operatie pe cord copil? elennna elennna Buna ziua. Mi-am operat baietelul de 3 ani pe cord si nu am primit concediu decat pe perioada spitalizarii necesare interventiei, respectiv 2 saptamani. Nu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Emanuela1982 Emanuela1982 Buna seara, as vrea sa va întreb cum se va calcula concediu prenatal având in vedere ca eu am fost in Concediu Crester Copil pana in 17 mai 2019, m-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate roxanne_87 roxanne_87 Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o gravida pentru a putea beneficia de concediu prenatal si postnatal? Am o prietena ce s-a angajat pe ... (vezi toată discuția)