avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Honorius Prigoana... deputat?!
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Honorius Prigoana... deputat?!

Politica romaneasca ne arata clar un lucru: CA TINE!
Ce anume tine?
Pai tine orice!
Cat timp tine ? La nesfasit! Sau nu?!
Ce reprezentativitate are dl Honorius Prigoana, un tanar de 23 de ani, cu calitati indubitabile,dar si cu o totala lipsa de experienta in comparatie cu alti colegi de-ai sai de partid (PD-L) care au 2-3 facultati , studii postuniversitare, sunt bine pregatiti si culmea, au si experienta profesionala!?
A nu se intelege ca am ceva cu dl Honorius Prigoana sau cu distinsul sau tata! Insa nu pot sa nu intreb ce reprezentivitate are in fata electoratului colegiului din care face parte onorabilul domn Honorius , si cum poate el sa reprezinte , ca OM de afaceri , un colegiu alcatuit din pensionari , muncitori , studenti , ingineri , profesori , oameni ai muncii , someri etc??!!! CE va spune in fata Parlamentlui dl Honorius, care vor fi "programele" sale , cum ii va ajuta si reprezenta dansul pe locuitorii din colegiul in care candideaza...mie unul imi este mare teama de politica "biletului si a vorbelor goale"! Scoate biletelul pe care i-au scris consilierii taticului ( sau nu , il memoreaza ca doar Honorius este baiat destept!) si ne spune povesti ce suna frumos , dar sunt seci pe dinauntru. Ca poeziile de pe vremea lui Ceausescu! Numai soare ,prosperitate si bunatate si oamenii mureau de foame sau stateau la coada 3 ore pentru o bucata de paine!
Numai timpul ne va demonstra ce va face dl Honorius ca deputat! Asta daca cumva unii dintre noi se indoiesc ca nu va iesi deputat! Eu unul nu ma indoiesc! Dl Prigoana senior este un tip tenace si persuasiv!B-)
Deci , care sunt parerile dumneavoastra?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:07, 11 Ianuarie 2010
Eu cred ca asa este in politica : daca taticu a facut destui bani ,( si nu are importanta cum) progenitura poate sa intre in politica chiar daca a ramas repetent in clasa intii, deoarece, totul se cumpara , chiar si locul de deputat ( mai ales ). Uitati-va la cati deputati si parlamentari ,,sus pusi ,,cu ifose , pretentii, si ,, trei clase ,, si n-o sa va mire faptul ca miine poimiine ,romanii vor fi condusi spre viitor de Vanghelie+fiul , Becali + fiicele, Mazare+fiul , ca sa dau doar exemplele semnificative. Aveti perfecta dreptate : in politica romaneasca orice TINE, dar , numai pentru ei.
Parere:

Indiferent de studiile sale,este"subtirel" si "straveziu"
Al doilea adjectiv,se refera la faptul ca nu vezi nimic la el,vezi "prin el".
"Subtirel" se refera la realizarile sale ,politice,dar si la cam tot ce reprezinta(mai nimic ! )in afara de a fi fiul unui"cabotin",de meserie frigotehnist(ocupatie onorabila de altfel),ajuns si el parlamentar.Daca tatal isi exprima cu "spontaneitate" invectivele la adresa "tiitoarei" sau isi facea publice la un post t.v.,numit si "postul poporului"(candva cu sediul intr-un apartament-ce imi aduce aminte de vechile unitati de alimentatie publica numite "Gospodina" de la parterele blocurilor)"relatiile "sale suburbane cu "diva" de mahala,ajunsa d-na Prigoana,oare tanarul viitor parlamentar ne va scarbi tot atat de mult cu aventurile sale bahice ?
Oricum,antecedente exista,deci nu ne ramane decat sa,,, asteptam cu incredere

In concluzie:
Cum e tatal ,asa este si fiul,ultimul fiind mai putin smecher decat primul,dar mai consumator de "spirtoase".
Programele ?
Da,i le fac "fraierii"care sunt platiti sa il ajute.
D-le Mihai,cu tot respectul pe care vi-l port,am o rugaminte:
Nu vreti sa discutam despre vremea de afara ?

N.B.
Sunt silit sa mai adug o intrebare:
V-ati referit cumva si la "teoria turmei" ?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Eu i-as acorda o sansa. L-am vazut aseara intr-o emisiune talk-show si tocmai cand sa-si expuna ideile pe care spunea ca ar dori sa le promoveze in parlament...hop! s-a terminat timpul. Tema emisiunii era chiar aceasta "de ce si cum a fost ales el sa candideze". As fi fost curioasa sa aflu programul lui de candidatura.
Dincolo de faptul ca e posesorul unui Lamborghini care iti face ochii ca ai lui Tom (Tom si Jerry) lovit in cap cu tigaia, imi pare a fi un tanar dezghetat care nu trebuie sa faca joc de glezne prin mahalele sectorul 1 (unde inteleg ca e colegiul lui) ca sa stie traiul acestor oameni.
In plus, faptul ca a stat in USA destui ani cred ca i-a consolidat mentalitatea democratica.
Ce m-a surprins absolut placut a fost calmul si bunavointa care nu erau neaparat afisate, ci faceau parte din felul lui de a fi. Era o prezenta inedita in acea emisiune unde, de regula, oamenii vorbesc unii peste altii de nu mai intelegi cine si ce vrea. A ascultat cu rabdare tot ce spuneau interlocutorii fara sa intervina si a vorbit atunci cand i s-a dat voie fara "sa sara la gatul lor" asa cum am fost invatati sa vedem. O surpriza placuta de comportament civilizat si condescendent.
.....................................
M-a surprins neplacut faptul ca din interventiile celorlalti sarea acuzatia ca este "baiatul lui tata" ca si cum ar fi fost singurul caz din politica noastra si ca si cum ar trebui sa i se ia dreptul constitutional de a fi ales pentru acest motiv. Sunt destui oameni care au ajuns prin parlament si dorm de-abinelea avand nu tati sau matusi, ci cunostinte sau prieteni facuti pe interese si care i-au promovat pe aceste criterii.

Si sa fim seriosi!!! Contracandidatul lui, finul lui Becali, ar fi fost mai breaz din punct de vedere al rubedeniilor? Plus ca mie un barbat care se exprima despre presedintele partidului ca e o persoana "finuta" mi se pare de prost gust, cel putin.

Din punctul meu de vedere chiar daca este "baiatul lui tata" sau "smecher de Dorobanti" nu are importanta atata timp cat are o mentalitate pozitiva si solida si manifesta bunavointa si ambitia de a-si promova programul in parlament sau in politica, in general.
Chiar mi-a placut pustiul!!!
E o bataie de joc pentru unii dintre noi ce se intampla.
Nu avem decat o vina indirecta pentru ca, in acest caz, nu putem decide noi cei care am mers la alegeri si-am votat. Dar o parte numerosa a populatiei a votat cu unii care au ajuns sa fie acum la putere.
Cazul Prigoana nu e o exceptie, ci vine dupa Elena Basescu ce ne reprezinta acum in Europa, ca si Becali; dupa cazul Udrea si altele.
Pe de alta parte daca as fi fost intrebat si fortat sa aleg intre H. Prigoana si finul lui Becali, l-as fi ales tot pe tanarul Prigoana.
Daca trebuie sa alegem intre Becali si Vanghelie, e la fel de jalnic.
Avem oameni invatati, profesionisti, academicieni nefolositi, nebagati in seama si ni se aduc in prim-plan asemenea specimene. Poate or fi dupa chipul si asemanarea poporului dar sunt si eu aici, sunteti si dv aici si facem parte din acest popor pe care-l stim si-l apreciem pentru istetimea lui, pentru istoria lui, pentru artistii, scriitorii, taranii, meseriasii, medicii, inginerii, diplomatii lui si asa mai departe
Am fost de mai multe ori in situatii greu de judecat pentru oameni normali: amintiti-va cand a trebuit sa alegem intre Iliescu si Vadim! L-au ales pe Iliescu pana si taranistii. De frica bataii faci sau spui ceea ce vor ei numai sa scapi temporar.

Sa fim sanatosi si sa avem un an mai bun.
Prigoana junior, senior, Becali, Eba, Udrea, si cu scuze ca nu-i mai mentionez pe toti oamenii de vaza din conducerea superioara de partid si de stat, cred ca vor face totul pentru propasirea tarii sub conducerea inteleapta a sefului partidului si statului si cresterea prestigiului in lume...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2009
Adriantot, moderator
Imi plac comentariile tuturor: si PRO , dar si CONTRA! Asta este democratia!Fiecare dintre noi are un punct de vedere!
@R.Gabi- As discuta despre vreme dar inca nu am ajuns la varsta aceea! :D
@Elga - Nu cred ca a spus cineva ca nu este civilizat sau nu este respectuos! Nu asta este esenta intrebarii mele! Dar dl.Radu a introdus termenul"straveziu".....este oare acest baiat ca sticla sifoanelor de pe vremuri?
@Adriantot - Dle Adrian , sunt de acord cu dvs ca exista oameni foarte capabili , oameni bine pregatiti dar multora le lipseste una dintre cele 2 calitati semiobligatorii pentru a accede intr-o astfel de postura (chiar si de candidat, fiindca lumea voteaza partidul , nu omul), si anume: ori nu sunt controlabili(in sensul ca nu executa ordinele si nu isi "ajuta" colegii de partid facandu-le favoruri sau servicii legate de acel post sau functie , ori nu contribuie la bunastarea partidului (atragand sponsori , sponsorizand la randul lor , aparand mereu in fata ca uleiul la suprafata apei , participand activ la toate intrunirile care pe multi dintre noi ne-ar face sa cascam de plctiseala etc). Ori fara aceste "calitati" este aproape imposibil sa faci ceva politiceste vorbind!B-)

Alte discuții în legătură

Cum se poate ajunge parlamentar? Iulian81 Iulian81 Am tot cautat pe net despre modul cum se poate ajunge in Parlament ca senator sau deputat... Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii, macar o lege pe baza ... (vezi toată discuția)
Rezista 5 ani traian basescu la cotroceni? freeanifer freeanifer As fi curios ce parere aveti in perspectiva vremurilor tulburi care se intrevad si a opozitiei serioase a lui Crin Antonescu , sustinut se pare si de PSD. Eu ... (vezi toată discuția)
Mai credeti in politica? Admin Admin Unii spun ca nu-i intereseaza cine e presedinte, cine e prim ministru si cine e in parlament. Mergand pe acelasi fir al discutiei, probabil ca nu ii ... (vezi toată discuția)