avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Mai credeti in politica?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Mai credeti in politica?

Unii spun ca nu-i intereseaza cine e presedinte, cine e prim ministru si cine e in parlament. Mergand pe acelasi fir al discutiei, probabil ca nu ii intereseaza cine e primar, cine e presedinte de bloc.

Cu toate acestea, in fiecare zi platim taxe si impozite, completam formulare si jucam dupa regulile impuse de oamenii care nu ne intereseaza.

O fi bine, o fi rau?

Alin Popescu
Avocatnet.ro
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 07:41, 10 Octombrie 2008
HEHEHEEEE....=D>nice topic. Nu e vorba de lipsa de interes. Este practic o masca pe care o poarta cei care considera ca opinia lor nu e importanta, ca nu pot schimba nimic, ca sunt prea slabi pentru a lua atitudine. Si, haideti sa fim seriosi...politica in Romania de astazi este facuta de masele care sunt foarte usor de manipulat, pe care le castigi doar cu o paine si cateva firimituri de alte cele. Nivelul cultural al poporului roman nu este unul care sa reflecte adevarata compatibilitate a celor alesi cu posturile pe care le ocupa. Nu sunt multi cei care inteleg intr-adevar o doctrina politica si care pot analiza in mod obiectiv aptitudinile unui om politic, fara a fi influentati de limbajul demagogic, de propaganda si de loviturile de imagine prin care se castiga popularitate in randul celor multi. Ar fi foarte multe de spus aici, incepand cu influenta pe care mass-media o au in scena politica....sau invers:D...mai degraba si terminand cu regimul politic apus dar care inca mai bantuie Parlamentul si contamineaza pe cei cu "imunitate" scazuta la tentatia de a controla, a decide si manipula.
B-) Consider că trebuie să mai intereseze politica de stat, în definitiv de modul de a face politică depinde viaţa cetaţenilor. Poate că mai corect ar fi să întrebi dacă e bine să facă oricine politică.
Contează cine este şi primar, şi preşedinte, ei aparţin, în principiu, unui partid care are o platformă, o doctrină, care bine aplicată poate da roade în societate. În România problema este că politica nu se face cu scopul de a ajuta cetăţeni, mulţi văd în viaţa de politician o oportunitate de înbogăţire grabnică.
Nu poţi să nu mai crezi în politică, pentru că ar însemna să nu mai crezi în modul tău de viaţă, o politică de stat pertinentă te poate atrage, pe când o politică de stat făcută în stil românesc nu poate decât să te distanţeze, dar cu multă răbdare şi înţelepciune se poate schimba modul de aface politică. B-)
cred in politica, dar evident nu cred in majoritatea politicienilor pe care ii avem in prezent. problemele vin de la clasa politica, dar aceasta nu este singura vinovata. inconstienta cu care se acorda voturile este problema reala. trebuie schimbata in primul rind mentalitatea oamenilor - a maselor , care trebuie sa inteleaga care sunt criteriile conform carora sa voteze sau nu pe cineva, dar acest lucru este aproape imposibil de facut cu oameni care traiesc la limita subzistentei si pentru care orice mic avantaj material oferit in campania electorala este mai important decit orice altceva.
Politica - buna, aplicarea ei - groaznica
Sunt membru intr-un partid cu o ideologie puternica, si sunt de parere ca toti suntem zoon politikon, si in fond :D stiintele juridice au cea mai inalta aplicare in politica...mi se pare cam marunta discutia asta...chiar asa de putini oameni preocupati de problemele actuale politice. Fie de esti implicat sau nu, realitatea sociala tinde sa fie controlata exclusiv de politicieni care sunt in acelasi timp orice de la oligarhi pana la realizatori de emisiuni distractive...
asa ca ...
Mai credem in politica Romania? Avocatii ? Oamenii de rand? Politica mai crede in politica?
E NORMAL CA LUMEA, MAI ALES IN ROMANIA, SA NU MAI VREA SA AUDA DE POLITICA. DE CE ?! SIMPLU: PT CA POLITICIENII ROMANI SNT ASA CUM SUNT SI FA CEEA CE FAC. EI, NU INTREBATI CE FAC. STIM CU TOTII; NISTE FAPTE PT CARE, IN MOD NORMAL, AR TREBUI SA STEA ZECI DE ANI LA INCHISOARE.

Alte discuții în legătură

Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Votul, intre utopia doctrinara si interesul real al votantului elga50 elga50 Ce luam in considerare cand votam, daca votam? Doctrina utopica, imaginea liderilor de partid, interesul nostru individual sau ce altceva? (vezi toată discuția)
Dna vs. politica romaneasca Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" Perioada [b]1989 - 2014[/b] are o singura constanta: toti politicienii mint & fura (oricand, oriunde si oricat) de la oricine, in speta de la romani. Fara a ... (vezi toată discuția)