avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de împrumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de împrumut

Bună ziua!
Pentru vânzarea unui teren, mi s-a propus în prealabil un cotract de împrumut ( cu plata înainte, integrală a terenului). Cât de corectă și sigură este această procedură? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 17:55, 19 Ianuarie 2021
Probabil este vorba de un teren extravilan si pentru ca nu s-au publicat normele de aplicare a legii 175/2020, cumparatoul s-a gandit sa fenteze legea si sa faca un contract de imprumut urmat de o dare in plata.
Daca urmati aceasta procedura, desi nu v-o recomand, aveti grija sa primiti efectiv banii pentru care semnati contractul de imprumut, asa incat daca la un moment dat nu va mai intelegeti cu cumparatorul, sa ii puteti restitui banii "imprumutati" si sa incheiati socoteala.
SUB NICI O FORMA NU VA RECOMAND. NICI NU GANDITI, CATE BELELE, VETI TRAGE, DUPA UN TIMP!
PUTETI RAMANE, FARA TEREN SI DE RESTITUIT, UN IMPRUMUT. REALITATE, NU BASME! SI MIE MI-A PROPUS ASA CEVA, '' O CUNOSTINTA'' SI AM REFUZAT CATEGORIC! CA SA DORMITI LINISTIT, FACETI CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE, PLATITI IMPOZITUL SI VETI DORMI PRECUM UN PRUNC. CREDETI-MA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere ciudată din partea notarului: împrumut garantat cu un teren pe care vreau să cumpăr, dar care n-are actele în ordine. ce părere aveți? tqgmc tqgmc Buna Ziua, Vreau sa cumpar un teren care este partial Intravilan/extravilan dar proprietarii nu au bani sa isi faca actele in ordine ( schita cadastrala, ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica dreptul de preemptiune asupra unui teren ? vinti vinti Buna ziua, As dori sa va prezint urmatorul caz : un teren de 50 ha este mostenit de 13 mostenitori in diferite procente. Doi dintre mostenitori au decis sa-si ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina in rate prin act notarial remier remier Buna ziua, As vrea sa vand masina cumparata in 2008 cu bani prin imprumut la banca si mai am rate pana la sfarsitul lui 2013. Am primit o oferta de la ... (vezi toată discuția)