avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare la gaze - probleme cofinantatorul tevii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare la gaze - probleme cofinantatorul tevii

Buna ziua,

Am facut si eu o cerere de racordare la gaze, dar am o problema cu cofinantatorul conductei la care vreau sa ma bransez. Imi cere despagubire mai mare decat ar trebui sa platesc eu. Ce se poate face in aceasta situatie, ma pot conecta pe propria raspundere si acesta sa ma dea in judecata dovedind cu factura cu ce suma ar trebui sa il despagubesc eu? Dansul a spus ca orice as face el o sa blocheze echipa cu un buldoexcavator adica sa imi priveze dreptul la conectare. Este adevarat ca el este proprietar pe teava doar 5 ani de zile, iar apoi aceste drepturi revin operatorului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 18:17, 14 Ianuarie 2021
Fara acordul distribuitorului de gaze nu va puteti racorda la nicio instalatie de gaze. Iar pentru a obtine acordul aveti nevoie de acceptul proprietarilor tevii de gaze sau de un act notarial, care sa sublineasca acordul proprietarului si prin care sa va obligati sa il despagubiti proportional cu valoarea investitiei initiale. Luati legatura cu distribuitorul de gaze pentru a clarifica acest aspect.
Dreptul de proprietate asupra conductei ramane al investitorului pana in momentul in care acesta decide sa il vanda in totalitate. Nu exista nicio lege care sa specifice ca o conducta trece in proprietatea operatorul de gaze dupa o perioada de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Exista metoda de calcul pentru despagubirea asociatie de proprietari in cazul racordarii la reteaua de gaze? flxn81 flxn81 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! De curand am achizitionat o garsoniera de la un proprietar care la aceasta proprietate avea ... (vezi toată discuția)