avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ...

Buna ziua!
As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti.
Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 am fost executat silit,popririe pe salariu 1/3 pana in primavara lui 2017 cand mi s-a ridicat poprirea.mentionez ca in perioada asta de 2 ani de zile in care am fost executat silit eu am platit datoria pe care o aveam de platit conform sentintei judecatoresti!
La cateva luni am primit instiițare de la cruk(banca cică a vandut creantele) ca as mai avea de plata 5000 lei reprezentand dobanzi si penalizari care nu au fost aplicate pe perioada popririi(spun ei).
Din 2017 pana in prezent primesc doar mesaje de la cruk cum ca ma vor executa din nou silit pentru acea datorie pretinsa de ei...nu am mai platit nimic in acest interval...ce este de facut?
Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
Flovyo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 18:17, 22 Ianuarie 2021
Buna seara,

Puteti formula contestatie la executare, invocand prescriptia dreptului material de a cere executarea silita, invocand termenul de prescriptie de 3 ani.
Acum nu poate, ca nu e in executare silita!
Cel mai bine este sa studieze cineva de specialitate actele. Executorul poate emite incheieri de actualizare a debitului. Atunci cand ati platit si v-a spus ca asta este tot a emis si o incheiere de incetare a executarii silite?

Indiferent de faptul ca executorul poate emite incheieri de actualizare a soldului, dvs. puteti formula contestatie la executare daca aceste incheieri au fost emise in afara termenului de prescriptie / perimare.

Fara un studiu pe documentele pe care le aveti este greu. Nu va recomand sa platiti fara a solicita o parere avizata. Daca platiti si este intervenita prescriptia / perimarea, nu mai puteti recupera.

Flovyo a scris:

Pot face asta desi eos ksi nu sunt terț principal?
Terțprincipal a fost banca,cea care m-a si dat in judecata câștigându-mă!
Sau ma sfatuiți sa platesc suma asta si sa ma scap de ei?
In baza de date a birului de credit inca sunt trecut ca rau platnic? Acolo cand se sterge? La 4 ani dupa ultima plata sau la 4 ani de cand am fost executat silit? Multumesc mult

Va multumesc mult pentru raspunsuri
@Flovyo De vreo 15 ani imi trimit cei de la aceeasi firma de recuperari scrisori. Cam doua, trei pe an. De la 40$ (o incurcatura cu Conex-ul) au ajuns la 4000 de lei. Nu le-am raspuns niciodata, ii ignor.

Alte discuții în legătură

Eos ksi Flovyo Flovyo In 2013 am contactat un credit pe care nu am putut sa-l platesc iar in 2015 am fost executat silit si mi s-a instituit poprire pe salariu in urma unei decizii ... (vezi toată discuția)
Poprire cont eos ksi oanaelena08 oanaelena08 La inceputul anului acesta, 2017, m-am trezit ca primesc sms de la banca unde am avut cont de salariu deschis, cum ca mi s-a pus poprire de catre un birou de ... (vezi toată discuția)
Cerere actualizare balanta Bogdan7810 Bogdan7810 Buna seara, am avut pana azi o poprire pe salariu. Dupa primirea fluturasului am discutat cu executorul care mi-a spus ca mai e o diferenta de 152,19 lei ... (vezi toată discuția)