avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca nu a acceptat contractul de finantare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca nu a acceptat contractul de finantare

Buna seara. Anul trecut pe data de 14.12.2020 am fost la un dealer auto in Germania sa vad daca pot lua o masina in rate. Mi sa cerut contractul de munca, fluturas de salariu,contul bancar,act de identitate si dovada domiciliului respectiv anmeldung. Am prezentat respectivele dupa care am asteptat in jur de jumatate de ora până angajatul respectiv a facut intrebare la banca, dar nu inainte de a-mi spune ca ar fi bine sa dau un avans de bani. Valoarea masinii era de 9,950 euro, iar avansul a fost de 1,000 euro.Dupa tot acest timp mi-a zis ca totul e ok, ca banca a trimis un raspuns pozitiv. Am platit avansul, sa intocmit un contract intre parti, iar apoi am cerut actele masinii pentru a o putea a doua zi, adica pe 15.12.2020 inmatricula. Nu a fost nici o problema din partea angajatului in a imi dat actele, rămânând ca dupa inmatriculare sa ma prezint la el sa imi dea o cheie de la masina si actul mic. Totul a decurs normal, in jurul orei 16.00, pe data de 15.12.2020 am luat masina. Dupa cinci zile am primit un mesaj de la angajatul respectiv in care spunea ca banca vrea un extras de cont actual. Fiind in Romania, pentru ca am plecat pe data de 16.12.2020, angajatul stiind acest lucru, iam raspuns ca pot sa ai dau extrasul la intoarcerea mea in Germania. A continuat la fiecare doua-trei zile cu aceladi mesaj. Pe data de 13.01.2021 am revenit in Germania, iar in dimineata urmatoare m-am prezentat la el. Am fost la banca, am adus extrasul de cont, iar angajatul respectiv mi-a zis ca banca nu a acceptat finantarea. A spus ca trebuie sa predau masina inapoi, uar avansul de bani nu il mai primesc inapoi fiindca am condus 7.000 km, iar un km costa 0,30 centi. Din toata aceasta relatare aș dori sa imi spuna cineva daca e normal ca eu sa primesc aceasta masina inainte ca banca sa trimita contractul de finantare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Achizitionare autoturism germania hoanceam hoanceam Buna ziua. Ca si persoane juridica am achizitionat recent un autoturism din Germania (prin leasing). M-am inregistrat in ROI si am cod valabil de TVA. Banca a ... (vezi toată discuția)
Bani pierduti de banca purple666 purple666 Am si eu o mica nelamurire, si am rugamintea ca, cineva din forum sa ma ajute cu un raspuns. Am o poprire pe contul de la o banca pe urma unei datorii care a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez un avans dat pentru o masina ? CristianZ69 CristianZ69 Buna ziua. In urma cu cateva zile am gasit pe fbk o firma care se angaja sa aduca masini din Germania (avea si o foarte mare flota la vanzare deja) in leasing ... (vezi toată discuția)