avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... 1. Pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

1. Pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare admisa in decembrie ...

1. Pensionar , nascut 1952 , cerere de pensionare admisa in decembrie 1981 pe grad de invaliditate 2 , grupa 3 de munca ( cu toate ca lucra in constructii , incadrare ca dulgher ) .
2. In ianuarie 1982 a venit decizia ca este pensionar incepand din decembrie 1981
3. Vechime in munca constatata la acel moment 14 ani , 3 luni si 15 zile , dar contributia personala a fost de 12 ani si 11 luni . Posibil ca armata sa fi fost inclusa ( Cu toate ca aceasta perioada de 14 luni este trecuta cu cotizatie zero )
4. In august 2017 la implinirea a 65 de ani , a venit decizia de pensionare la limita de varsta , cu o vechime totala de 49 de ani , 11 luni si 3 zile .
5. Buletin de calcul emis in 19-01-2005 : scrie diverse punctaje obtinute pe veniturile realizate cat a lucrat : la pensia suplimentara ,stagiului suplimentar pina la 62 de ani ( este zero ) stagiului asimilat , nr de puncte aferent stagiului potential pentru pensia de invaliditate ( este zero ). Astea toate au facut un punctaj total .
5. Urmeaza stagiul complet de cotizare la 35 de ani si 0 luni - nimic si punctajul mediu anual in urma evaluarii titularului
6. 19-01-2005 ; Buletin de calcul - Date si elemente care au dus la determinarea punctajului mediu anual si al stagiului de cotizare ...Sunt niste cifre din 1967 , data incadrarii in munca si pina in 1981 , data pensionarii care includ sporurile . Decat la vechime este trecut spor si salariul realizat lunar .
7. Sporul de vechime este cel specificat in buletinul de calcul ?
8. Incadrarea in grupa 3 de munca sa fi fost o eroare ?
Toate astea , ca poate se mai adauga ceva la vechime si automat la retributia lunara , incepand din momentul pensionarii pe limita de varsta.

Mai este nevoie sa merg a cauta si alte acte ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:01, 17 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai deschideti alte topicuri.
Nu aveti ce acte sa mai cautati.
Sa nu uitati ca a lucrat 14 ani de zile.
Restul vine de stagiul asimilat(invaliditate).
Totusi , sporul de vechime este identic cu grupa de incadrare in munca ? In acei 12 ani
si 11 luni efectivi de munca nu a beneficiat de o anumita grupa ? De ce toata lumea isi cauta si anii de grupa in care au fost incadrati ? Sa inteleg ca anii de invaliditate au fost socotiti intr-un anume procent ?
Valoarea/cuantumul pensiei de invaliditate pe tot intervalul s-a raportat la salariul mediu brut pe economie din acea perioada.
S-a calculat ca orice fel de pensie.
Incadrarea in grupe de munca a facut-o angajatorul impreuna cu sindicatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp ... cristy1110 cristy1110 Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp de 35 de ani , pina in 2017 , cand a implinit 65 de ani. Pina in momentul pensionarii avea 11 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensionare daniela-claudia daniela-claudia Va rog foarte mult sa-mi spuneti cand se poate pensiona anticipat sau anticipat partial si daca este penalizat la pensionare un salariat despre care avem ... (vezi toată discuția)
Relatii calcul pensie tedy tedy cu respect, pe data de 01-02-2008 am fost pensionat pe caz de boala profesionala.varsta la care s-a ivit invaliditatea a fost de 50 ani 1 luna 18 zile.Stagiul ... (vezi toată discuția)