avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet auto, amenda penale, sentinta art. 196
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet auto, amenda penale, sentinta art. 196

Buna ziua,

De curand a devenit definitiva o sentinta in cazul unui accident auto, in care victima din pacate a necesitat ingrijiri medicale de aprox. 110 zile.
Am fost condamnat la o amenda penala si plata cheltuielilor judiciare, in temeiul art. 196 alin 2 si 3 C.p cu aplic. Art 61 alineat 4 c C p si art 396 alin 10 C.pr.pen.
Pe acestea le-am platit si voi depunde chitanta la judecatorie.

Intebarea este ce se intampla cu carnetul meu care a fost retinut de la inceputul urmaririi penale. Se anuleaza automat sau trebuie sa primesc ceva oficial de la politie?

Daca permisul de conducere este anulat, posibilitatea de redobandire se naste in termen de 6 luni de la plata efectiva a amenzii penale, ori de la data la care a devenit definitive sentinta?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cristian1923 , utilizator 23:49, 22 Ianuarie 2021
Părerea mea este că permisul va fi anulat, iat dreptul de a obține un nou permis se naște în termen de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se anulează permisul? Lungu28 Lungu28 În baza art.335 alin 2 ,cu aplicare 396 alin 10 cod proc .penala raportat la art 61 alin 4 lit C . Cod penal , Condamna pe inculpatul............ \"pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru alcool George202 George202 salut. am facut si eu greseala de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice,...am avut proces dupa care am fost condamnat la: \\"-1500 lei amenda penala, ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)