avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o situație mai dificila,o prietena cu un copil de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o situație mai dificila,o prietena cu un copil de aproape ...

Am o situație mai dificila,o prietena cu un copil de aproape 5 anisori,concubinul a plecat in strainatate de vreo 3 ani,timp in care a trimis in 4 randuri 500 de euro pentru copil,mama vrea sa ajunga la o intelegere cu tatăl,care deja urmeaza sa aibe alt copil cu alta femeie,ar dori prin notar,sa ii plateasca pensie alimentara,copilul are ceva probleme care necesita kinetoterapie,etolet(sau cum s-ar numi) si ortoped,tratamente,etc... ea traieste din ajutor social,la randul ei are alt partener care are foarte mare grija de cele doua. Tatal natural din ultima discutie de anul trecut prin noiembrie,ar fi fost de acord sa ajunga in tara sa rezolve la notar,fara sa stie el a trimis deja contractul de munca si fluturasul de serviciu cu salariul lunar,deci pensia alimentara s-ar rezuma la salariul lui de acolo. Tatal nu stie mai nimic despre copil,greutate,inaltime,marime haine,nici macar nu a cautat-o de sarbatori macar sa vorbeasca cu ea. incercam sa inaintam o plangere la tribunal pentru pensie alimentară,tinand cont ca copilul este marisor deja stie ca nu se tine de cuvant si nu vrea nici sa mai vorbeasca cu el. Ideea este urmatoarea: ce posibilitate am avea,cu ajutorul unui avocat,sa inaintam dosarul iar contactul dintre cei 2(mama si tata) sa fie cel mai mic,si rezultatul sa fie in beneficiul mamei,adica sa nu i se permita prea multe vizite sau sa fie vizitele doar in prezenta ei. Tinand cont ca ea a fost amenintata si jignita de parinti noi partenere a tatalui si de ea insasi,nu ar dori ca fata sa stea in apropierea ei. ce legi putem pune in tema,el a vazut fata in 3 ani de 4 ori doar,si atunci doar cate o ora-doua maxim. o mintea ca a doua zi o duce la joaca si uita sa mai apară, ea ar renunța si la pensia alimentara doar ca sa nu aibă prea mult contact cu el ... multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:22, 18 Ianuarie 2021
Trebuie introdusă o acțiune care va avea ca obiect exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței copilului și obligarea la plata pensiei de întreținere. Programul de vizitare se stabilește doar dacă solicită tatăl copilului.
fara sa stie el a trimis deja contractul de munca si fluturasul de serviciu cu salariul lunar,

cum adica le-a trimis fara sa stie ?
Va trebui sa il citati acolo unde este, asta inseamna ca va fi un proces de durata, dar pensia ce se va stabili, va fi platita incepand cu data depunerii cererii.
dovediti ca nevoile copilului se ridica la nivelul sumei ce o reprezinta 1/4 din acel salariu.
Dvs cereti doar ce va intereseaza, pesnei, locuinta copilului sa fie la dvs si sa exercitati singura autoritatea parinteasca, daca avocatul dvs crede ca aveti sanse. Program de vizita cere el. Vedeti si dvs ce va cere, daca va cere si atunci, o sa fiti de acord cu el daca e rezonabil, sau nu si propuneti altul.
Se poate ca ea să primească autoritatea părintească asupra fetiței fara pensie sau alte cele.?Pentru ea este cel mai important ca ea să nu mai depindă de el la orice semnătura, fie ea pentru grădiniță sau altele. Pensia alimentara conteaza mai putin ,ceea ce nu vrea ea este ca fetita sa stea la el . De vizitat l-a lasat sa o viziteze de fiecare dată când a venit în tara .
Este încă micuță si mama ei se teme că fetita sa nu pățească ceva.
nu se poate face troc cu pensia copilului. iar sansele sunt mici sa exercite singura autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Este obligatoriu ca instanța să stabilească pensia de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti lia_vasiliu lia_vasiliu buna ziua!va multumesc mult pentru acest site deoarece am vazut aici raspunsul la multe intrebari care ma macinau!Acum am o problema f grava si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi de tata ContSters269846 ContSters269846 dupa divort copii nu mai tin legatura cu mine deloc am drept de vizita dar nu merg din cauza ca nu vor sa ma vada si sa vorbeasca cu mine avem autoritate ... (vezi toată discuția)