avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Pot deveni instructor auto categoria B ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Pot deveni instructor auto categoria B daca nu am ...

Buna seara! Pot deveni instructor auto categoria B daca nu am diploma de bacalaureat? Mentionez ca am absolvit liceul, avand profil Mecatronica.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 19 Ianuarie 2021
art. 4
Condiţiile de studii pentru înscrierea la curs în vederea obţinerii atestatului de instructor auto sunt îndeplinite dacă solicitanţii sunt absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau sunt absolvenţi ai şcolilor de maiştri în specialitatea auto.


art.5
(1) Persoana care solicită eliberarea atestatului de instructor auto trebuie ca, pe lângă condiţiile de studii, să îndeplinească cumulativ şi următoarele condiţii:
a) să aibă vârsta de cel puţin 25 de ani;
b) să deţină permis de conducere valabil pentru minim categoria pentru care solicită atestarea de cel puţin 5 ani;
c) să nu fi avut suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii 5 ani pentru consum de alcool;
d) să nu fi avut anulat permisul de conducere în ultimii 5 ani;
e) să fie aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru desfăşurarea activităţii respective;
f) să nu fi fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mită, trafic de influenţă, trafic sau consum ilicit de droguri, dacă nu a intervenit reabilitarea sau amnistia;
g) să fi urmat un curs de pregătire sau perfecţionare profesională, într-un centru de pregătire şi perfecţionare profesională a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de către Ministerul Transporturilor, după caz, organizat în condiţiile prevăzute de prezentele Norme.
....
(NORME din 3 februarie 2014 privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructor auto b dj_csm1990 dj_csm1990 Buna ziua eu am facut scoala profesionala 3ani plus 2 ani liceu profilul MECANIC AUTO DE INTRETINERE A MOTORULUI. Am dat examenul de bac dar nu lam luat ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Atestat taxi yomaryo yomaryo Buna ziua ma lovesc de o problema in obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi Instructorul imi spune ca nu ma pot inscrie in examen ... (vezi toată discuția)