avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot solicita probe noi in apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot solicita probe noi in apel?

Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare respinsa in fond, am depus apel si apoi am constata ca la dosar, intimata depusese note scrise/intampinare cu o zi inainte de data procesului, prin fax cu cateva minute inate de ora 16. Eu nu am avut cunostinta de asta , in motivarea hotararii nu se specifica depunerea acestor note scrise sau intampinare, insa in cuprinsul motivarii instanta face referire la cateva aspecte si exceprii din notele scrise/intampinare. Avand in veder anumite aspecte din acest inscris, pot cere acu, dupa depunerea apelului, depunerea de catre intimata ca proba, inscrisul - contract de asistenta avocat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:42, 25 Ianuarie 2021
Părțile nu se vor putea folosi înaintea instanței de apel de alte motive, mijloace de apărare și dovezi decât cele invocate la prima instanță sau arătate în motivarea apelului ori în întâmpinare. Instanța de apel poate încuviința și administrarea probelor a căror necesitate rezultă din dezbateri.
Pentru ce sa depuneti contractul de asistență juridica?
Buna ziua,
Nu eu sa depun, ci intimata . Eu vreau ca acest contract sa devina proba referitor la reprezentarea conventionala. Notele scrise/ intampinarea nu este semnata de avocat si nici stampilata , si fost trimisa de pe faxul unui mandatar .Multumesc.
Sunt aspecte care pot fi discutate in apel daca intampinarea nu a fost semnata de parte sau un avocat cu mandat de reprezentare, cu conditia ca acestea sa fie motive de apel si critici ale sentintei de la fond.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare conventionala Chestiuta Chestiuta Buna ziua., Am depus o contestatie la executare respinsa de instanta, fond si apel. Insa am contestat lipsa calitatii de reprezentant legal si sau ... (vezi toată discuția)
Fondul judecat pe vechiul cod ! curtea de apel "constatã nulitatea recursului. irevocabilã." mitzmi mitzmi Am avut termen recurs la Curtea de apel in probleme de anulare decizie pensie. Din motive de sanatate am fost reprezentata de un mandatar. Mandatara mea, cu ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive user43 user43 Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat. Practic am fost dat in judecata de catre vecinul de apartament, ptr neintelegeri legate de repararea ... (vezi toată discuția)