avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma aflu in Spania si i-am trimis fiului (acum are 22 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma aflu in Spania si i-am trimis fiului (acum are 22 ani) pensie ...

Ma aflu in Spania si i-am trimis mereu fiului (acum are 22 ani) pensie prin mandat postal. Din noiembrie 2020 nu se mai pot trimite bani prin mandat postal in Romania. Sa desfiintat serviciul. In decembrie i-am trimis pensii, pt noiembrie si decembrie, prin WUnion si i-am cerut fiului prin scrisoare si prin facebook sa-mi comunice un numar de telefon unde sa-i comunic prin SMS codul secret cu care sa mearga sa ridice banii, iar daca doreste in alt mod sa-mi dea numarul de cont bancar pt ai plati prin transfer bancar in viitor. Nu-mi raspunde la scrisoare, ma blocat in facebook si nu-mi da un numar de telefon, nici un numar de cont. Ce pot face?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
ioan 33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioan 33 , utilizator 23:05, 10 Februarie 2021
Puteți să consemnați suma la executorul judecătoresc prin procedura ofertei reale de plată.
Ce pot face?

trimiteti-i un mail sau o scrisoare in copie prin care ii spuneti ca intelegeti prin faptul ca nu va da un nr de cont sau ce va trebuie ca sa ii trimiteti bani, faptul ca renunta la bani , deci o sa insistati sa trimiteti pensia, persoana majora cu discernsmant, putand sa renunte la dreptul sau.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Nu mi-a raspuns la scrisoarea anterioara. Nu-i pot trimite din Spania scrisoare in copie certificata pt ca nu exista acord cu Posta Romana. Nici telegrame nu se pot trimite din acelasi motiv.
In Spania si alte tari exista serviciul numit "burofax cu certificare de continut si confirmare de primire" care se foloseste in astfel de situatii, comunicari oficiale, dar si in cazul cand se vrea intreruperea si punerea timpului trecut la zero in cazul prescriptiilor. Cu Romania nu se poate utiliza intru-cat Posta Romana nu are nimic echivalent.
Scrisoarea originala ramane timp de 5 ani la arhiva sefului/sefei de oficiu postal, care imediat trimite destinatarului/ei una copia certificata de el/ea prin fax. La oficiul postal mai apropiat de adresa destinatarului se imprima copia scrisorii impreuna cu un "certificat de dare in primire", iar un angajat al postei este trimis la destinatar. In certificatul de dare in primire se specifica numele si nr. de CI a persoanei care a primit, ori se specifica ca a fost refuzata primirea, ori ca adresa este gresita, nu exista, etc. Certificatul de dare in primire original ramane la arhiva sefului/sefei de oficiu iar expeditorul primeste o copie certificata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii puteti transmite o notificare prin intermediul unui avocat din Romania.
Poate in felul acesta va constientiza seriozitatea problemei si fie va renunta la pensia de intretinere fie o sa comunice un cont bancar.
Incercati sa contactati un avocat si gasiti impreuna o modalitate de rezolvare a problemei,
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
prin a trimite in copie ma refeream ca daca nu aveti acces la mail ca sa va ramana dovada, sa ii scrieti de mana o scrisoare si sa ii faceti o copie xerox
nu aveti posibilitatea sa ii dati mail?

Alte discuții în legătură

Pot trimite prin posta actele executare? Imparatul Imparatul Pentru ca este foarte departe, tocmai la capatul tarii, paratul pe care trebuie sa-l execut, va intreb, daca pot trimite actele necesare si cereea de executare ... (vezi toată discuția)
Documente pierdute de posta romana eliza100 eliza100 Buna ziua Am trimis o scrisoare prin Posta Romana cu confirmare de primire. La reclamatia mea adresata Postei, aceasta mi-a comunicat ca expeditia nu a fost ... (vezi toată discuția)
Scrisiare recomandata fara confirmare de primire livs livs Am trimis o factura in val. de 150 mil.lei prin scrisoare recomandata simpla, fara sa cer dovada de primire. Debitorul sustine ca nu a primit factura si refuza ... (vezi toată discuția)