avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 19 ani de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 19 ani de casatorie

Buna Ziua!
Am si eu o intrebare daca se poate afla raspuns ,pentru ca sunt casatorita de 19 ani si am doi copii unul de 17 si unul de 19 ani iar sotul meu ne-a dat afara din casa cu amenintari si acum vreau sa intentez divort dar vreau sa specific ,casa in care locuim de 19 ani este pe numele sotului meu.Va rog sa imi spuneti daca in urma divortului o sa am dreptul sa mai locuies in aceeasi casa sau daca am vreun drept din acel imobil?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:40, 2 Ianuarie 2010
va multumesc pentru raspunsuri,insa se pare ca e dobandit inainte de casatorie ,si copii sunt cu mine acum si nu vor sa stea cu tatal lor pentru ca este alcoolic si foarte violent.Chiar nu se poate face nimic trebuie sa raman cu el sau in strada daca divortez?
Alegerea este foarte grea si din nefericire pentru dvs.va apartine.
Nimeni nu isi poate angaja raspunderea sa va dea un sfat.Dvs,cantariti daca din ceea ce vreti sa faceti ,daca prevaleaza mai mult,binele sau raul,dar si posibilitatile dvs.de a indrepta un eventual rau.
Daca casa a fost achizitiunata inainte de casatorie , dvs nu aveti nici un drept de proprietate asupra imobilului. Insa aveti un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse ....
Buna ziua,

sfatul meu sincer in problema care va priveste in mod personal ar fi urmatorul:
dvs intrebati:,,sotul alcoolic si violent.. Chiar nu se poate face nimic trebuie sa raman cu el sau in strada daca divortez?,,
din pacate pt dvs nu are rost sa-mi expun si eu parerea caci ea nu difera cu mult de a colegilor de mai sus; daca se mai intampla sa va dea afara pe dvs si copii, !mergeti si la politie pentru o plangere.

in cazul divortului insa economiile intra in partaj caci sunt considerate bunuri comune, (ma refer aici la conturi bancare etc..) in rest..numai bine va doresc,

LA MULTI ANI !
Stimati domni si doamne care au raspuns doamnei iosif atilla,tot respectul pentru sfaturile si opiniile dv.
Dar nimeni nu v'a spus ca de fapt, chiar daca imobilul e pe numele sotului, bun dobandit inaintea casatoriei, aveti si dv un drept de creanta, asta in cazul unui divort, ulterior partaj.
Daca insa nu recurgeti la divort, puteti face o reclamatie scrisa(cu nr de inregistrare),pentru violenta si faptul ca v'a alungat pe dv si cei doi copii, afara din casa.
Bafta, fiti tare si nu va lasati!

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)