avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O pot da in judecata pe fosta mea contabila?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O pot da in judecata pe fosta mea contabila?

Buna ziua! Am o intrebare pentru dumnevoastra. Fosta mea contabila a facut praf tot ceea ce tine de contabilitate. Am avut control acum ceva timp, daca continua in acelasi mod eram incadrat la evaziune fiscala. Problema este ca trebuie sa platesc niste sume destul de mari ca amenda si plata unui TVA intracomunitar in urma incadrarii necorespunzatoare ca platitor de TVA. Am facut o imputernicire notariala cu respectiva. Intrebarea mea este urmatoarea: o pot da in judecata? Am castig de cauza? Reclamatii? Vreau cateva indrumari. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da, aveti sanse de castig. Cel mai bine este, ca anterior intentarii actiunii, sa apelati la un contabil care sa verifice erorile facute de dna. contabil. Ulterior, in cadrul actiunii se vor prezenta aceste erori si cum acestea au condus la crearea in sarcina dumneavoastra a unor creante nereale prin raportare la situatia de fapt. Pe de alta parte, ar fi de o intentat si o contestatie la executare impotriva ANAF daca s-a inceput executarea sau contestarea procesului-verbal de control.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii false ale unei persoane au dus la incetarea unui contract Mytro Mytro Buna ziua, Avem o firma de administrare imobile in familie si de curand am pierdut un contract la o asociatie de proprietari datorita unei persoane din ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu isctr sovira sovira Buna ziua, sunt transportator rutier de marfuri cu sediul in Bucuresti si detin mai multe capete de tractor cu, care tractez semiremorci la o companie din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura falsa in contabilitate Nicolae Emil  Trufas Nicolae Emil Trufas Ce se intampla cand o factura naspa ( adica firma care emite factura e inactiva , sau cu efectiv fantoma ) contabilul o inregistreaza si la un control se vede ... (vezi toată discuția)