avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare despagubiri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare despagubiri

A fost un accident auto( in anul 2001), a decedat o ruda de a mea. In urma judecatii firma de asigurari trebuia sa achite despagubiri, hotarerea fiind definitiva( in anul 2004). Familia mea nefiind de acord cu achitarea inculpatului, a facut adresa la CEDO(in 2005), si ni sa comunicat sa avem rabdare. In tot acest timp am mai corespondat cu CEDO, cerandu-se diferite detalii. In acest an,(2009) am primit adresa de la CEDO si ni s-a spus ca nu ni s-a incalcat nici un drept, iar hotararea ramane neschimbata. Dupa ce am primit adresa, am mers la firma de asigurari sa cerem despagubirile, adica daunele, am facut adresa si ni s-a raspuns in scris, ca s-a prescris dreptul de a primi daunele, care era de 3 ani. Consider ca acest drept nu s-a prescris deoarece eu aveam facuta adresa catre CEDO, iar raspunsul lor final a venit abia in iulie 2009. Nu acesta este momentul prin care incepe perioada de prescriere? Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra profesionist. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:38, 31 Decembrie 2009
Una este primirea despagubirilor , iar altceva este achitarea sau condamnarea la executarea pedepsei a inculpatului!B-)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti se face insa de un executor judecatoresc ! Pentru a pune in executare hotararea aveti termen 10 ani de la data la care a ramas definitiva si irevocabila!
Sfatul meu este sa mergeti la un executor judecatoresc si sa vedeti ce posibilitati aveti!
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in valoare foarte mare leona777 leona777 Buna seara, doresc o informatie. Daca partea civila intr-un proces penal solicita daune materiale si morale in valoare de 275.000 lei noi, iar inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Condamnat pentru infractiune prescrisa danychelu danychelu In anul 2005 luna iunie 26 am dat la cineva o suma de bani imprumut prin notariat cu ipoteca fara dobinda ,de atunci mam tot judecat ca sa-mi recuperez bani ... (vezi toată discuția)
Decizie penala - curtea de apel buc ContSters104800 ContSters104800 Buna ziua, As vrea sa stiu cum poate fi pusa in aplicare o hotarare definitiva de la CURTEA DE APEL BUCURESTI ? povestea este urmatoarea. Bunica mea ... (vezi toată discuția)