avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am furat două cosmetice din Auchan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am furat două cosmetice din Auchan

Bună seara!
Am facut ceva foarte urât, nu știu și nu înțeleg ce m-a împins la acest lucru, probabil pt că am auzit de la diferite persoane că se poate economisi ușir printr-un mic furt, sunt în stare de șoc încă.
În seara aceasta am mers la cumpărături în Auchan dupa ce am ieșit din clinica în care lucrez ca asistent medical. Dupa ce am pus în coș cele necesare, mancare, produse pt igienă și curățenie, m-am indreptat catre raionul de cosmetice. Am dezlipit eticheta subtil de la un fond de ten(58lei) și un rimel(65,50lei) pe care ulterior le-am introdus sub mâneca de la geacă. Am mers la casa, am platit produsele din coș iar după ce am ieșit, un agent de paza a venit la mine si m-a rugat să-l însoțesc spre o anumita camera. Mi s-au înmuiat picioarele. Mi-a spus ca au vazut pe camere cum am luat acele produse, m-a rugat să le scot și să le achit pt a nu chema politia. Am facut acest lucru plină de rusine, apoi a venit managerul care a chemat un echipaj de poliție. Am plătit produsele, am si bonul de 123,50 lei. Mi-am cerut iertare rușinată, managerul nu a vrut sa rezolvam amiabil si a trebuit să merg la sectie unde am fost audiată, am semnat declaratiile si tot de era, am recunoscut, mi s-au luat amprentele, am fost fotografiata. Cei de la sectie au văzut că intrasem in stare de soc, am avut și un atac de panică, cred ca mi-au dat 7 pahare de apă pe care le-am băut fără oprire deoarece aveam gâtul uscat. Au fist foarte draguți și au incercat sa ma linisteasca și să ma asigure ca nu este capat de lume, eu repetam continuu ca am devenit o infractoare. Nu ma gândeam decat la urmari, la rusine, la faptul k voi ajunge in tribunal, ca-mi voi distruge reputația și cariera. Nu stiu ce a fost in capul meu, nu știu.
La final mi-au spus k voi primi o amenda, nu am intrebat cand si ce va mai fi si cum pt ca eram in stare de șoc, confuzie și nu voiam decat sa ma ducă mai repede la mașina mea, sa ajung acasa, să-mi iau un calmant și sa mă fac mica și să uit totul de parca ar fi fost un coșmar urât.
Întrebarea nea este: ce va urma? Mi-au luat amprente, m-au fotografiat, acum voi avea cazier ca un infractor. Voi ajunge în instanță, in tribunal, va fi un proces? Sunt atât de speriată. Ce va fi? Ce urmeaza?
Simt că mi-am dustrus viața, mi-e teama de tribunale, nu am avut vreodata de-a face cu asa ceva.
În momentul acesta nu vreau decât să nu mă mai trezesc ori să intru în comă.
Vă rog, ajutați-mă cu un răspuns! Ce va fi de viața mea?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2021
Diana Cc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana Cc , utilizator 22:27, 5 Aprilie 2021
Bună seara!
În după-amiaza aceasta am primit un telefon de pe un nr fix, domnul nu s-a prezentat dar mi-a spus că este de la secția cu pricina și m-a întrebat dacă m-aș putea duce acolo să discutăm puțin.
Speriată, m-am dus. Nu era nimeni în afară de dumnealui, stătea în spatele ghișeului stânga intrare. A ieșit, m-a întrebat dacă doresc o cafea, văzând că este pustie secția am refuzat și i-am propus să nu mai stăm în holul întunecat ci să discutăm în sala de lângă. Acest domn nu era în secție în seara de joi.
Mi-a spus că mă cunoaște și că ar dori să mă ajute, să încerc să stau liniștită, uimită i-am spus că nu știu cine este și l-am întrebat cum m-ar putea ajuta.
Atunci a început să-mi înșire multiple lucruri, cum că aș putea face închisoare între 3 și 7 ani și că voi rămâne cu cazierul pătat, etc și că este sigur că nu mi-aș dori această variantă.
Mi-a propus să ne întâlnim în alta parte, m-a apelat scurt cu numarul personal și m-a rugat să-l memorez. Am înțeles intențiile, m-am scuzat și am zis că mă grăbesc să ajung undeva și în timp ce mă conducea mi-a zis să mă grabesc să-l caut înainte de a se trimite dosarul spre procuratura, judecătorie, etc.
Buimacă am plecat spre mașină și pe drum mi-am făcut curaj să sun un bun prieten de suflet, “un frate” mai mare care lucreaza tot în poliție.
M-am dus bulversata și rușinata acasă la el, i-am povestit toate cele întâmplate de joi și până azi și mi-a confirmat ceea ce am bănuit, că tânărul respectiv dorește ceva de la mine.
Sunt pur și simplu oripilată.
Iertați-mi textul atât de lung!
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Diana Cc, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea va da dreptul de a avea avocat ca sa analizeze cursul dosarului.
Este genul de protecție garantata de lege.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va angajati un avocat care sa va asiste asa cum v-am spus, evitati orice neplacere.
Oricum, fara cuvinte ce vi s-a intamplat, ar trebui sa depuneti plangere penala impotriva personajului respectiv.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil.sa aibă parte de sicanări dupa aceea daca depune vreo plângere sau sesizare si oricum nu are nici probe.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În niciun caz nu aș depune o plângere împotriva respectivului, privirea aceea perversă și ochii reci și lucioși ca ai unui animal flămând. L-am blocat. Vreau doar să se termine coșmarul acesta, sunt conștientă de greșeală pe care am făcut-o și mi-o asum. Nu știu, poate am căutat adrenalina, poate am vrut să evadez din tiparul de femeie model, cuminte și apreciată. Nu știu, dar regret enorm și nu-mi găsesc liniștea decât la muncă unde timpul nu-mi permite să mă gândesc la întâmplarea cu pricina.
Presupun că a aflat adresa mea și locul de muncă având acces la documentele din secție.
Locuiesc singură, verific de trei ori dacă am încuiat ușa, în trafic ori la semafoare mă uit de zece ori la cine este în spatele meu.
Dacă înainte aveam prea puțină încredere în această instituție oarecum coruptă a statului, acum nu mai am deloc.
Vă mulțumesc tare mult pentru răspunsuri și pentru că mi-ați permis să scot această povară de pe suflet!

Alte discuții în legătură

Sustragere produse fara a fi achitate iulia39 iulia39 o cunostinya a fost la cumparaturi la un supermarket si a iesit pe la casa de marcar fara a achita toate produlele,o parte din ele erau sub sacosa in carut, ... (vezi toată discuția)
Am dosar penal viorel85 viorel85 In urma cu vreo 6 ani, dintr-o mare prostie am savarsit un furt dintr-un supermarket si ca atare am fost dus la sectie ,m-i s-au luat amprente,declaratii,iar ... (vezi toată discuția)
Furt cora daniss daniss am furat un obiect din cora in valoare de 4 ron pe data de 10 decembrie 2007, m-au prins angajatii si m-au pus sa-l platesc apoi mi-au luat datele (numele si ... (vezi toată discuția)