avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Daca eu am fost in indemnizatie de somaj de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Daca eu am fost in indemnizatie de somaj de la 1 mai ...

Buna ziua.
Daca eu am fost in indemnizatie de somaj de la 1 mai 2020 pana in 26 noiembrie 2020 ,apoi reangajata cu salariul minim pe economie ,acum sunt insarcinata in 3 luni,intrebarea mea este daca doresc sa intru in risc maternal cum se va calcula acesta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 25 Ianuarie 2021
Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Deci mi se va calcula 75% din indemnizatia de somaj 3 luni si 3 luni din salariu ? Stiu ca se ia in calcul ultimele 6 luni .
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Gogonea, utilizator
Intr-adevar, asa se va lua in considerare la calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal ligia2013 ligia2013 Buna seara. Am un bebe de aproape 2 ani și sunt in indemnizație creștere copil însă urmează sa ies in scurt timp. O sa ma întorc la servici însă ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie risc sarcina OanaGuta OanaGuta Buna ziua, Sunt insarcinata si as vrea sa stiu cat ar fi indemnizatia de risc de sarcina? Salariu brut in medie in ultimile 6 12l a fost de 5.000 lei brut ... (vezi toată discuția)
Este corect? Sorana Talpaș Sorana Talpaș Din 27 mai sunt angajata la o firma cu un salar brut de 2200 de lei, pana atunci am fost in somaj(413). La 3 saptamani de la angajare am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)