avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu odihna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu odihna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema. ...

Plata concediu odihna

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema. Angajatul isi da demisia . Mai are zile de concediu de efectuat insa el nu doreste sa i se plateasca aceste zile ramase neefectuate. Eu ca angajator sunt obligat de lege chiar daca nu vrea angajatul sa ii platesc zilele co ramase neefectuate? In codul muncii spune ca ,,Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca." Eu una nu inteleg obligativitatea de aici si as vrea sa ma lamuriti. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 26 Ianuarie 2021
Exista obligativitate ... vedeti art.40 alin.2 C.mun.
care din articole pentru ca nu vad ceva exact legat de concediu. Intreb in sensul ca nu vreau sa am parte de interpretari din partea altora iar angajatul si-a manifestat acest lucru in scris ca nu doreste plata acestor zile.
Art.40 alin(2) litera c). Aici nu e pe vrute. Cine se ocupa cu resursele umane stie ca trebuie sa ii platiti toate drepturile, la lichidare, altfel nu respectati legea si va treziti in instanta platind aceste drepturi cu dobamzi penalizatoare, actualizate la ziua plati.
Codul Muncii
art.40
...
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

art.146
..
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
...

In speta, este o obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile bãneºti pentru concediul de odihnã neefectuat mesterul61 mesterul61 Soţia mea a ieşit la pensie din 25 iunie 2012 şi nu a efectuat concediul de odihnă. Firma refuză plata concediului pe motiv că nu ştie baza legală. Vă ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)