avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns,fratele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns,fratele meu si sotia ...

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns,fratele meu si sotia lui vor divorta mentionez ca au un baietel de 2 ani.Fratele meu a cumparat un apartament inainte ca ei doi sa se cunune,iar sotia lui ii spune ca vrea sa l vada ruinat vrea sa l distruga si sa faca acel apartament jumate-jumate cu ea.Ce drept are sotia lui la acel apartament?Mentionez ca fratele meu este un familist convins are grija financiar in continuare de ea si de copil cu toate ca este amenintat in continu
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 11:09, 28 Ianuarie 2021
De vreme ce bunul
a fost achizitionat inainte de incheierea casatoriei, acesta constituie un bun propriu si nu se imparte, doamna va avea eventual un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse!
multumesc domnule avocat,ce inseamna mai exact drept de creanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilul este bunul propriu al fratelui dvs si nu poate face obiectul partajului.
Daca insa acesta a fost achiziționat prin credit iar in timpul casatoriei au fost achitate rate sau au fost aduse îmbunătățiri( renovare, mobilare etc) atunci cumnata dvs are posibilitatea sa solicite recunoasterea unui drept de creanta, adică sa ceara o cota parte din acele investiții.
Sa demareze fratele dvs divortul pe calea instantei de judecata si sa obtina cat mai multe drepturi referitoare la copil pentru ca mama sa se mai domolească putin cu șantajul si amenințările.
Poate ar fi indicat sa contactati un avocat pentru o consultanta in prealabil demarării unei acțiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
multumesc frumos pentru sfaturi doamna avocat,in acest moment ei sunt in Londra urmeaza sa vina in scurt timp in tara iar dupa perioada de carantina cu siguranta vor apela la avocat
Daca, la acest moment copilul are resedinta obisnuita in Marea Britanie, competenta pentru autoritatea parinteasca apartine Marii Britanii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Zahareasca Zahareasca In cazul unui divort,dupa 14 ani cu un copil de 10 ani.. Daca la casatorie ,sotul era proprietar de apartament. si in tot timpul acesta ,sotia a avut loc de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Partaj prima casa in caz de divort Matei90 Matei90 Buna ziua, Ma aflu intr-un mariaj care urmeaza sa se finalizeze in curand. Sunt casatorit din 2016 (iunie) si am achizitionat un apartament in 2015 pe ... (vezi toată discuția)