Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Sunt in proces de tagada paternitate, inaintat de sotul meu! Copilul nu este al lui, s a nascut in timpul căsătoriei, dupa efectuarea unor analize din care reiesea infertilitatea soțului. Sotul a acceptat situația la vremea respectivă, neînțelegerile dintre noi m-au determinat sa deschid divort, acesta din răzbunare a facut niste teste la un laborator fara stirea mea din care reise ceea ce se stia, ca nu este copilul lui si in baza acelor teste a înaintat acțiunea de tagada paternitate! Au trecut 5 ani de la nașterea copilului, ma pot opune acestei acțiuni in baza articolului care spune ca actiunea se prescrie dupa 3 ani de la nașterea copilului??
El nu recunoaște ca a știut, el susține ca a aflat din testul prelevat de el acum 6 luni, pe alta parte si eu am dovada infertilitatii....ce pot face in această situație?
Potrivit CCiv, Soțul mamei poate introduce acțiunea în tăgada paternității în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soțul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumția nu corespunde realității.
Pentru a dovedi prescriptia trebuie sa aveti si sa propuneti probe ca sotul cunostea ca nu este tatal copilului.
Intrebare
daniel marian
am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Paternitate
marian1268
sunt divortat, copiii mei, 2, sunt in intretinerea mamei. Fiul meu cel mic, are 6 ani. L-am recunoscut ca fiind fiul meu la nastere si asa as vrea sa fie. As ... (vezi toată discuția)