avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INSCRIEREA PROPRIETATII IN CARTEA FUNCIARA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INSCRIEREA PROPRIETATII IN CARTEA FUNCIARA

Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre timp. Am inscrisurile lor semnate si suprafetele respective le folosim de la cumpararea lor. Cum pot sa le inregistrez in Cartea funciara pe numele meu,?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:12, 31 Ianuarie 2021
Observ ca sunteti aceeași persoană din întrebarea cu sora.
Va rog sa fiti mai clară în exprimare pentru că nu se intelege absolut nimic. Este o bulibaseala totală.
Ati spus că ați moștenit un teren, dar nu ați dezbătut succesiunea si nu aveti un certificat de moștenitor.
Deci, practic, nu ati moștenit nimic.

Spuneti ca nu exista decat niste acte de mana, dupa care ati revenit și ati afirmat că există un titlu de proprietate.

In întrebarea anterioară, v-ati exprimat ca sunteti proprietara unui teren și aveti un titlu de proprietate. Intelegandu-se ca e pe numele dvs.
Acum spuneti ca titlul de fapt nu e al dvs, ci al părinților.
Abia acum ne dezmeticim si noi cu actele. Situatia e complicata, pt ca parintii nostri nu s-au ocupat de acte, Avem asa: casa si curte, unde sora mea a renuntat la succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si vrem sa punem ordine in acte. Pe de alta parte, avem doua suprafete mari de teren, pe care avem titlu de proprietate, astfel: Tata pe una din suprafete si pe cealalta suntem trecute eu, sora si mama.
Verbal, am convenit sa facem schimb si eu sa-i dau ambele terenuri pe care avem titlu de proprietate, iar ea sa-mi dea cota ei de mostenire dupa mama pt casa si curte. Ca valoare, schimbul ar fi aprox de aceeasi valoare.
De aceea intreb de acte, ca sa le punem in ordine. Vom merge si la notariat, normal, dar vrem sa fim sigure ca totul va fi in ordine.
Totodata, curtea casei e mare si o parte e obtinuta prin acele acte de cedare intre frati. Succesiune nu a fost facuta de la bunica incoace. De aceea intreb separat, ca fiecare bucatica de teren a fost dobandita altfel. Deci acele acte de cedare intre fratii tatei sunt valabile? Astea se refera doar la o parte din curte.
După cum v-am spus, nu există act de cedare.
Dacă va referiți la împrejurarea că frații tatălui au dat declarații de renunțare la succesiunea bunicii, da, sunt valabile.
În privința părinților dvs, trebuie dezbatute succesiunile.
Moștenitorii tatălui sunteti dvs si mama. Sora ati spus ca a renunțat.
Moștenitorii mamei sunteti dvs si sora.
După ce finalizati procedura succesorala si obțineți certificatele de moștenitor după parinti, puteti încheia un partaj voluntar cu sora dvs.
Iar la partaj, va împărțiți bunurile, asa cum ati convenit.
Mergeți cu actele pe care le aveti la un birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)
Terenuri in zone necooperativizate Dana Lazãr Dana Lazãr parintii mei au avut terenuri in Tismana, jud. Gorj, zonă ce a fost necooperativizata.Eu sunt plecata demult din acea zona. Parintii au decedat si mai am inca ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)