avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilierii locali pot modifica organigrama unui UAT ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilierii locali pot modifica organigrama unui UAT fara sa fie propunerea expresa a primarului?

Consilierii locali, printr-un Proiect de Hotarare, au dreptul de a aduce amendamente organigramei unui UAT, in sensul desfiintarii sau schimbarii structurii unor servicii sau compartimente din subordine (posturi contractuale, nu de functii publice)?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
opel_68, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:37, 6 Iunie 2022
Consiliul local exercită atribuții privind unitatea administrativ-teritorială, organizarea proprie, precum și organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local.
Poate face consiliul local modificări în organigrama? Sau doar poate aproba sau respinge organigrama propusa de catre primar?

Cornel Vasile a scris:

Consiliul local exercită atribuții privind unitatea administrativ-teritorială, organizarea proprie, precum și organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local.

Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
Marcel2020, utilizator
Nu poate. Art. 129 alin. 3 lit c din Codul Administrativ: Consiliul local aprobă, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor publice de interes local, reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local, precum şi înfiinţarea, reorganizarea sau desfiinţarea de societăţi de interes local şi statul de funcţii al acestora;
In schimb daca nu vrea CL nu aproba propunerea primarului si HCL-ul nu poate fi emis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliul local Norbertiulian Norbertiulian Buna ziua Poate Consiliul local sa reduca sau sa blocheze posturile neocupate in Institutia Primariei. Sunt angajatii cu functie publica cat si cei cu ... (vezi toată discuția)
Cine reglemementeaza obligativitatea intocmirii organigramei unei societati? ionmonica ionmonica In obiectiunile pe care le-am primit la expertiza se invoca rea-credinta pentru neatasarea la documentatie a organigramei desfasurate pe persoane.Parata nu ... (vezi toată discuția)
Administratie publica - cabinetul primarului FlorinP26 FlorinP26 Buna ziua, Ca sa explic pe scurt situatia in care ma aflu: de 2 luni ocup postul de consilier de comunicare in cabinetul unui primar. Pe ordinea de zi a ... (vezi toată discuția)