avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contestatie la PV cu amenda dat de Politia Locala unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contestatie la PV cu amenda dat de Politia Locala unui agent economic,PV ce nu este conform cu realitatea

Buna ziua. Am o intrebare si anume.La magazinul care-l detin intr-un complex comercial privat pe baza unui contract de inchiriere am avut un control inopinat de la politia locala a Municipiului Bucuresti care a solicitatat actele firmei,respectiv certificatul de inregistrare/imnatriculare si certificat constatator pentru punctul de lucru. La ora controlului eu nu eram,plecasem de aproximativ 2 ore si erau vanzatoarele. Una dintre acestea a prezentat actele firmei ptr control ce se gaseau in dosarul dedicat ptr astfel de situatii. In acel dosar nu era si certificatul constatator,acesta fiind in biroul meu.Am vorbit cu unul din inspectori si i-am explicat si i-am spus ca vin in max 20 minute eu stand la 2 statii de metro distanta,linie directa din fata blocului.Acesta a spus ca el nu ma asteapta,eu i-am spus ca deja sunt pe drum. Cand am ajuns ei plecasera si au lasat un proces verbal de amenda de 2000 ron pentru ,,obstructuctionarea controlului si neprezentarea NICI UNUI ACT SOLICITAT, RESPECTIV CERTIFICAT DE INMATRICULARE SI CERTIFICAT CONSTATOR PUNCT DE LUCRU'' constatare incorecta cel putin 50% ptr ca certificatul de inregistrare a fost prezentat,era si afisat,si s-au scris dupa el datele din proces verbal si s-a prezentat contract de inchiriere si act cod fiscal separat pe punctul de lucru,acte neluate in seama. Actul /certificatul constatator era in punctul de lucru,are data anterioara controlului (3 luni) dar era in biroul meu si cand am sosit inspectorii nu mai erau.
Procesul verbal este semnat de vanzatoarea respectiva,care a aratat actele,ea neavand nici o calitate de a reprezenta firma,era o vanzatoare din cele 4 prezente in punctul de lucru.in proces fiind trecuta ca reprezentant al firmei.Practic a semnat ceea ce au pus-o sa semneze,eu fiind pe drum spre magazin si nestiind ca se semneaza un proces verbal.Discutia cu inspectorul a fost ca vin,punct.
Am platit amenda,50%,conform legislatiei si m-am hotarat sa fac contestatie la judecatorie totusi cred ca am dreptate,mai am 2 zile termen.Credeti ca am vreun pic de dreptate sau nu ? Argumente juridice.? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
gyandy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gyandy , utilizator 17:09, 2 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua .
Contestaţi amenda în Instanţă prin depunerea unei plîngeri contravenţionale.
Dosarul ce urmeaza sa fie depus la instanta de judecata, in dublu exemplar, unul pentru instanta si unul pentru comunicare, trebuie sa contina:

-cererea de contestatie a procesului-verbal, in care trebuie sa formulati clar si concis ce anume solicitati instantei ( anularea procesului-verbal, schimbarea incadrarii din amenda in avertisment, diminuarea amenzii sau, in cazul in care ati platit-o, restituirea ei);
-In cazul in care nu va puteti prezenta la proces, este bine sa mentionati ca doriti judecarea cazului in lipsa.
-taxa de timbru in valoare de 20 de lei, conform OUG nr. 80/2013;
-copii lizibile dupa procesul-verbal, C.I. si alte documente care v-ar fi utile si doveditoare;
-daca este cazul, martori care pot confirma cele sustinute de dvs. in cererea de contestatie si care se pot prezenta la proces.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2021
Adolfina Pop, Consultant fiscal
Multumesc mult.asa am facut. Cu deosebit respect ptr Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de la garda financiara claudiaaaa claudiaaaa Bunaziua ! Am avut un control de la garda financiara si nu ma aflam la magazin in momentul controlului,ptr. 145 lei gasiti in casa de marcat nemarcati am ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de constatare a contraventiei ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, am primit prin posta (29.01.2011, conform stampilei oficiului postal) un proces verbal de constatare a contraventiei, facut pe lipsa unei ... (vezi toată discuția)
Amenda pe firma dianamariuca dianamariuca Buna ziua, Am o problema si sper sa ma puteti ajuta.Acum cateva zile la punctul de lucru al firmei la care sunt administrator s-au prezentat doi agenti de ... (vezi toată discuția)