avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis suspendat pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis suspendat pentru viteza

Buna seara,
Mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h.
Situatia este complicata, urmeaza sa ma mut din localitate cu serviciul, localitate din alt judet...
Asadar am cateva intrebari, daca sunteti dispusi sa ma ajutati:

1. Politistul mi-a spus ca examenul de redobandire il pot da in orice judet. Din ce vad pe internet, se poate da doar unde ai domiciliul sau unde s-a constatat contraventia.
Pana la urma, unde pot da examenul?

2. Urmeaza sa plec din localitate la 2 zile dupa ce expira dovada.
Nu pot da examenul in acest timp, cat am dovada si ulterior dupa cele 30 de zile sa primesc permisul?

3. Cele 30 de zile se calculeaza de la constatarea contraventiei si practic suspendarea permisului, sau de la expirarea dovezii?

4. Daca fac contestatie, primesc permisul inapoi. La finalizarea acesteia, in 2,3 luni sau cat dureaza, daca pierd si predau permisul, pot sa mai beneficiez de reducerea la 30 de zile cu examen? Sau pierd acest drept?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
stefanprisacariu, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefanprisacariu , utilizator 20:23, 31 Ianuarie 2021
1. Articolul 219 din HG 1391/2006
(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de către contravenient se efectueaza de către serviciul politiei rutiere care îl are în evidenta, în cazul în care sancţiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorata cu 30 de zile.

2.(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, în perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, în zilele stabilite, saptamanal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

Deci dupa ce expira dovada.
[ link extern ]
3. De la expirare.

4. Da, pentru ca aveti dreptul sa dati de reducere chiar la 45 de zile atunci cind pedeapsa vi se majoreaza cu 30 de zile daca nu ati predat permisul la timp, daca pierdeti procesele.
Art. 104 din OUG 195.2002
(4) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 45 de zile, la cererea titularului, în cazul în care aceasta a fost majorată conform art. 103 alin. (2) și art. 118 alin. (7), după caz.
Art. 118 din OUG 195/2002
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis conducere Hofman86 Hofman86 Am pierdut proces suspendare permis.hotararea s-a dat în data de 23.01.2020. Am văzut pe site-ul curții de apel cu termen de 30 de zile în care pot să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unui apel la un proces verbal de contravenție ... Coman91 Coman91 Buna ziua! In urma unui apel la un proces verbal de contravenție ( depășire linie continua ) am pierdut ! Nu am dus permisul la timp și mi-au mai adăugat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum 4 luni mi a luat permisul pe 60 de zile pentru ... alexandrupowge alexandrupowge Buna ziua, acum 4 luni mi a luat permisul pe 60 de zile pentru ca nu am respectat indicatiile politistului rutier si derapaj necontrolat, am fost si am depus o ... (vezi toată discuția)