avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... oug105/2009
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

oug105/2009

in prezent fiind ofiter MAI pot ocupa o functie de conducere in cadrul Garzii financiare cu suspendarea raporturilor de serviciu pe durata ocuparii functiei de conducere?Pot, dupa ocuparea respectivei functii de conducere sa raman pe o functie de executie in cadrul Garzii Financiare sau pot reveni, daca acest lucru nu este posibil inapoi ca ofiter MAI?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:48, 2 Ianuarie 2010
legea nr. 188/1999
"ART. 95
(1) Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani, în condiţiile legii;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
d) pentru participare la campania electorală;
e) pentru participarea la grevă, în condiţiile legii.
(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal legitim, în alte cazuri decât cele prevăzute la alin. (1) şi la art. 94 alin. (1), pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 6 luni, fără ca perioadele cumulate de suspendare să depăşească 3 ani în cariera funcţionarului public în cadrul aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al funcţionarului public dacă interesul personal legitim este justificat prin desfăşurarea de activităţi remunerate pe perioada suspendării raporturilor de serviciu. (2^1) Suspendarea raportului de serviciu se solicită în scris şi motivat de funcţionarul public, se aprobă de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, în condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2), numai pe baza unor documente justificative."
Deci, parerea mea este ca nu puteti. :)
mandell8691 a scris:
dar in aceasta ordonanta se spune ca functionarul public isi suspenda de drept raporturile de serviciu pe parcursul derularii contractului de management!Este adevarat acest fapt ce are legatura cu intrebarea de mai devreme in cazul ofiterului MAI?

Interventie moderator

Va rog sa nu mai deschideti topicuri punand intrebari in continuarea celor deja postate, nu se mai intelege nimic. Daca mai aveti intrebari, va rog sa le postati in acest topic.
Va multumesc!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din motive personale mira55 mira55 VREAU SA STIU DACA DUPA CE AM AVUT RAPORTURILE DE SERVICIU SUSPENDATE DE DREPT, DIN MOTIVE MEDICALE, POT SA MA SUSPEND DIN FUNCTIE DIN MOTIVE PERSONALE, PE O ... (vezi toată discuția)
Suspendarea la cererea functionarului public gabitzu_l gabitzu_l Sunt functionar public din 2005. De circa 450 de zile sunt in concediu medical ca urmare a unui transplant de maduva. Mai pot sa beneficiez de concediu medical ... (vezi toată discuția)
Suspendare post george62ro george62ro cind un functionar public de conducere este numit Prefect cit timp isi poate suspenda postul? (vezi toată discuția)