avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare venituri de pe bursa straina
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare venituri de pe bursa straina

Brokerul străin cu care fac tranzacții la bursă (eTorro) a făcut în 2020 un studiu de piață la care și eu am fost invitat. Ca urmare a completării acelui chestionar, am primit bonus poziții în valoare de 200 de dolari, pe care le-am și închis.

În raportul de la broker suma respectivă apare ca „Income from Refunds”, iar la „Total Profit / Loss of Real stocks” am o valoare negativă (în 2020 doar am probat cum funcționează tranzacționarea și, în afara celor 200 de dolari primiți bonus, am ieșit în pierdere).

Acum, sunt foarte nedumerit ce ar trebui să fac: să raportez o pierdere sau să scad pierderea respectivă din 200 și să raportez un câștig.

Pe lângă asta, aș mai dori să vă întreb:
1. Profiturile din CFD-uri (tranzacții tot pe bursă, dar cu efect de levier) se declară în aceeași categorie cu cele din tranzacțiile reale?
2. Dacă brokerul este o entitate din Cipru, dar tranzacțiile au fost pe bursa de la New York, veniturile se consideră a fi realizate în Cipru sau în SUA?

Alte discuții în legătură

Pierdere mai mare decat depunerea broker ContSters304069 ContSters304069 La tranzactionari de actiuni CFD in marja (piata extrabursiera OTC) e posibil din cauza gap-urilor de pret dintre inchidere si deschidere sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica ContSters304069 ContSters304069 As vrea sa imi fac cont la un broker care spune lucruri contradictorii in termeni si conditii, pe de o parte, si in conversatia prin e-mail, pe de alta ... (vezi toată discuția)
Contributiile pentru venituri obtinute din bursa. Zenith667 Zenith667 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de contributiile pentru venituri obtinute din bursa. 1. Daca, prin platforma broker-ului, am cumparat de-a lungul ... (vezi toată discuția)