avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Buna ziua si La multi ani tuturor
Mai am o intrebare referitor la somajul tehnic si anume :
daca pentru perioada de sarbatori de iarna s-a stabilit la nivel de companie ca toata lumea sa-si opreasca un numar de zile de concediu de odihna (5zile) pentru puntea dintre Craciun si Anul nou , iar eu fiind in somaj tehnic in perioada 05 octombrie 09 si 31 dec 09 mai am dreptul la aceste zile de concediu ?
Va multumesc anticipat si va doresc un an 2010 linistit si cu sanatate
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 17:11, 3 Ianuarie 2010
ar putea exista varianta ca dvs. sa fiti trecut in luna dec. 5 zile in CO pritr-o decizie de revocare chiar si numai pentru cazul dvs.
va rog frumos daca puteti fi mai explicit

orice decizie nu trebuie sa ti se comunice?
ba da , se considera ca fiind comunicata atunci cand ati si semnat de luare la cunostinta
Aveti dreptul la acele zile de CO , insa pentru a fi trecuta in CO mai intai trebuia sa vi se emita o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. in baza art.52 alin.1 lit.d C.mun. si apoi sa fiti trecuta in CO pentru acea perioada.

Daca nu s-a emis aceasta decizie, pentru perioada respectiva dvs figurati in "somaj tehnic".
dar aceste zile restante le pot lua in lua in luna ianuarie 2010?
s-ar putea ca cei de la noi de la personal sa sustina ca nefiind o perioada muncita sa nu am dreptul la zilele de co aferente

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic maryang maryang Am o intrebare la dv. -daca un salariat intra in somaj tehnic cu data de 01.10.2009 si are dreptul la 10 zile de concediu de odihna cum procedam?Mentionam ca ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti anicosma anicosma Unui salariat i se desface contractul individual de munca in luna decembrie 2010. In urma unor procese judecatoresti dupa 1 an-in decembrie 2011 salariatul ... (vezi toată discuția)