avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi ...

Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi cu o valoare de 10.000 de lei. In luna septembrie a anului trecut primesc o notificare prin mesagerie dacă sunt de acord sa achit cumpărăturile făcute în șase rate egale sau plătesc cu o singura dată. Am zis că este o greșeală a sistemului și să îmi văd de treabă. După alta jumătate de oră îmi apare iarăși o tranzacție făcută. Am luat treabă în serios și am blocat cardul și am sunat la bancă. Prima tranzacție in valoare de 1200 de lei apare făcută prin PayPal, ( o firma care vinde carne), a doua tranzacție tot prin PayPal, de 1700 de lei ( o firma care duce către un site ce vinde drujbe). Ambele firme din Anglia și doar cate un link pe internet despre ele. Bun, paguba aproape 3000 de lei. Sunt la banca, mă învârt pe ici pe colo. Blochez cardul oficial. Prima oara l-am blocat prin aplicația George și ei l-au deblocat automat a doua zi sau in decurs de câteva ore. Am făcut sesizarea la poliție, am venit cu sesizarea la ei, toate bune și frumoase, mi-au înapoiat banii, chiar mai mult decât limita avută. Am mers repede la banca, am cerut anularea cardului de credit, am închis contul de împrumut și eram bucuros. Până când: luna trecută, in ianuarie 2021 primesc un telefon de la minunata banca prin care mă informează că dacă nu înapoiez datoria de 2800 de lei voi fi executat. Le-am explicat ce și cum, au zis că analizează și m-au sunat că ei au verificat și că noi am cumpărat ceva de pe net. Știau exact adresa mea de domiciliu (până la urmă e logic să o știe). Dar că acum spuneau că e posibil sa fi cumpărat servicii publice (jocuri online). Ideea e următoarea: eu nu am luat acei bani. Nu am cumpărat carne și drujba din Anglia și nici jocuri. Am înțeles că după ce închizi contul au termen de o luna să mai verifice eventuale tranzacții. Dar, nu pot verifica, cine și de unde a cumpărat? De pe ce terminal s-au făcut cumpărăturile? Unde au fost livrate acele cumpărături? Este clar că este o frauda bancară dar cum este posibil să se retragă o sumă așa de mare de bani fara un SMS sau un cod de siguranță? Eu recunosc că înainte de această frauda (cu patru luni de zile)am vrut să plătesc un concediu în străinătate și o parte din date le-am introdus personal pe platforma PayPal dar o tranzacție finalizata nu a avut loc tocmai că mi se cereau prea multe date. Cardul a fost utilizat in afara țării doar la cumpărături din stațiile peco din Bulgaria pe perioada tranzitării acestui stat. De ce nu am fost notificat de banca că platforma PayPal nu este sigură în condițiile în care se știe acest lucru. Site-ul Jysk și-a avertizat clienții cu privire la bug-ul de securitate de pe platforma PayPal. In fine. Urmează proces (cred). Ar trebui sa am motive sa fiu îngrijorat sau sa îmi văd de viață liniștit? Mă vor executa sau vor reuși să dovedească frauda? In definiv orice împrumut trebuie sa fie asigurat, eu nu am luat acei bani și nici nu am pus pe cineva să îi ia! A mai pățit cineva așa? Cum s-a rezolvat?
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 17:34, 5 Februarie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia e destul de complicata. Totusi, nu cred ca problema dvs. a fost la site-ul PayPal. (doar daca era o clona a site-ului oficial si nu v-ati dat seama). Personal am patit sa mi se cloneze cardul tot in Bulgaria, acum ceva ani. De abia dupa 1 an de zile s-au facut plati catre jocuri de noroc online. Au trecut 5 ani si nici acum DIICOT nu mi-a transmis rezolutia dosarului, dar intre timp banca mi-a returnat sumele de bani, fara a le solicita ulterior.

Puneti presiune pe banca, atasati plangerile penale si pastrati corespondenta scrisa. Daca incearca sa va execute, formulati contestatie la executare si in spate depuneti toate documentele pe care le aveti. Oricum, daca ajungeti la asa ceva ar trebui sa apelati la avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
Company Advising, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! Nu știu unde este problemă și nu cred că sunt în măsură să o aflu. Tind sa cred că problema este in interiorul băncii sau a unui angajat al băncii. In definitiv este o problemă de securitate al cardului bancar. Nu ar trebui sa se poată face nicio plata fără un cod de securitate. Pe moment, fara o hotărâre judecătorească nu cred că vor putea să mă execute deoarece m-am mutat la altă bancă. Nu mă interesează în mod special serviciul PayPal, la fel de bine se poate întâmpla și de pe un site de scule electrice sau de încălțăminte. Eu vad o problemă de securitate a emitentului cardului și da, de exemplu pe eMag, in continuare îți ia banii la platile online fara să îți trimită o solicitare de accept a retragerii banilor sau fara sa introduci datele cardului ori codul de pe spate. Cine găsește un card cu bani in el poate cumpăra ce dorește în limita soldului.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2021
mascool, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat marfă din china dar coletul a avut adresa de livrare incorectă și a fost returnat. ce post să fac, pentru că nu vor să-mi restituie banii? maria mina maria mina Buna seara, am trimis pe data de 23.10.2017 suma de 1815$ spre o firma din china ( cu care am mai colaborat) iar coletul care a ajuns avea detalii incorecte ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza pay pal alby_alina alby_alina Buna. am aplicat la un job part time si online .am sa va spun in mare despre ce este vorba si as dori cateva sfaturi si lamuriri din partea dumneavostra ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)