avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurare de sanatate obligatorie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurare de sanatate obligatorie

Detin un srl in bucuresti si as vrea asigurare de sanatate (pt mine ca si administrator/unic asociat) fara a face carte de munca. Este posibil? Daca da va rog sa mi acordati cateva informatii in privinta pasilor care trebuiesc urmati precum si modalitatea de plata.( acte necesare, locatia de depunere a actelor, modalitatea de plata anual/trimestrial)
va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Anca46 , utilizator 01:49, 6 Februarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca unic asociat puteti sa va asigurati daca depuneti declatia unica acum ca persoana fizica si sa bifati la contributia la sanatate ca doriti sa va asigurati cu optiune (adica nu sunteti obligata sa va asigurati) platind pentru sase luni din 2021 si sa fiti asigurata la sanatate tot anul 2021. Veti avea calitatea de asigurata de la data depunerii declaratiei unice, nu de data platii contributiei de 10% x 2300 lei salariul minim brut pe economie x 6 luni.
Termenul de plata este pana la inceputul lunii decembrie 2021.
Depuneti declatia unica acum de pe contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual.
ufff nu prea am inteles. O sa va rog sa mi explicati putin mai clar. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata doar asigurare de sănătate pentru administrator s.r.l? Flori388 Flori388 Soțul meu este unic administrator al unui S.R.L. cu domeniul de activitate transport persoane, mai exact taxi. Adică, este administrator, fără sa aibă ... (vezi toată discuția)
Plata contribuțiilor oanaiordache86 oanaiordache86 Buna seara, Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa? (vezi toată discuția)
Aș dori să plătesc cass în mod voluntar, ca persoană fizică. catalindumitr90 catalindumitr90 Aș dori să plătesc CASS în mod voluntar, ca persoană fizică, fără să am venituri. Ce trebuie să fac? (vezi toată discuția)