avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata doar asigurare de sănătate pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata doar asigurare de sănătate pentru administrator S.R.L?

Soțul meu este unic administrator al unui S.R.L. cu domeniul de activitate transport persoane, mai exact taxi. Adică, este administrator, fără sa aibă carte de munca. Este posibil sa își plătească separat doar sănătatea, fără pensie?
Plata doar asigurare de sănătate pentru administrator S.R.L?
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:23, 24 Mai 2021
Da, depune la finante - anaf declaratia unica ca persoana fizica (folosind contul deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual) in care completeaza la sectiunea contributie la sanatate ca opteaza sa plateasca cass 10% aplicat la salariul minim pe economie (adica in acest an 2300 lei lunar) pentru sase luni si sa fie asigurat intreg anul 2021. Calitatea de asigurat incepe de la data depunerii declaratiei, nu de la data platii si are termen de plata pana la final de an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate obligatorie Anca46 Anca46 Detin un srl in bucuresti si as vrea asigurare de sanatate (pt mine ca si administrator/unic asociat) fara a face carte de munca. Este posibil? Daca da va rog ... (vezi toată discuția)
Aș dori să plătesc cass în mod voluntar, ca persoană fizică. catalindumitr90 catalindumitr90 Aș dori să plătesc CASS în mod voluntar, ca persoană fizică, fără să am venituri. Ce trebuie să fac? (vezi toată discuția)
Plata la contributiile de sanatate alexfesty196 alexfesty196 Salutare, Exista vreo metoda online prin care sa aflu exact cat trebuie sa achit la CASS ca pers fizica pentru ca am avut o perioada unde nu am contribuit ... (vezi toată discuția)