avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata contribuțiilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata contribuțiilor

Buna seara,
Dacă doresc sa îmi plătesc eu contribuțiile la sănătate și pensie, cât m-ar costa?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:50, 6 Mai 2019
Daca sunteti persoana fara venit si doriti sa va asigurati la casa de pensii si sa platiti contributia lunara de 25% din valoarea salariului minim brut pe economie, adica in lunile din 2019 veti plati 520 lei lunar la caseria lor pana pe 25 a lunii urmatoare pentru luna curenta, mergeti direct la casa de pensi de care apartineti cu domiciliul cu o copie dupa buletin si va intocmesc ei un contract.
Pentru a va plati si cotributia la sanatate pentru 2019 trebuie sa depuneti la finante declaratia unica doar prin internet folosind contul personal deschis cu nume si cnp pe spatiul privat virtual. Veti bifa in declaratie optiune de a plati sase luni cate 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, adica in lunile din 2019 veti plati 208 lei lunar sau puteti sa platiti toata suma odata. Dar termenul final de plata este 15 decembrie 2019 si veti beneficia de un bonus de 5%. Vedeti ca apare acolo in declaratie si daca doriti sa avei acea reducere, bifati acolo. Deci se considera ca sunteti asigurata la sanatate de la data depunerii declaratiei, nu de la data platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul contributiilor minime de plata catre stat mihaela_minciuna@yahoo.com mihaela_minciuna@yahoo.com Buna ziua Care este cuantumul contributiilor minime datorate statutului (asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate) pentru a beneficia de asistenta ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia unica doar pentru cass iubire77 iubire77 Ce capitol se completeaza din declaratia unica daca vreau sa fiu doar asigurat si nu realizez venituri? (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor sociale si de sanatate Anca Maria B. Anca Maria B. Buna ziua, Cum pot sa imi platesc contributiile sociale si de sanatate in conditiile in care nu mai sunt angajata? Cum si unde pot sa fac cererile, ... (vezi toată discuția)