Buna ziua,
Am in momentul de față o problemă. Doresc sa deschid o asociație impreuna cu sora si tatal meu (o asociatie de animale) cu sediul social in apartamentul nostru (proprietar tatal meu).
Am facut toate actele si le-am depus la judecatorie, de unde ni s-a cerut sa aducem un extras de carte funciara. Noi nu avem intabulat apartamentul. Ce pot face?
Banuim ca ne-au cerut acest lucru din cauza ca denumirea strazii din titlul de proprietate nu corespunde cu cea din buletine si toate actele (denumirea a fost schimbata cred ca din 1996) - restul datelor au ramas la fel.
Cu ce sa ma prezint la judecatorie daca nu am acest extras de carte funciara? Ce pot face in acest caz? In 4 zile trebuie s ama prezint la judecatorie si nu stiu ce dovada sa am la mine si de unde sa o obtin.
Iar intabularea nu o pot face acum. Blocul este intabulat dar nu si apartamentul (din tot blocul 2 sau 3 apartamente sunt intabulate).
Multumesc!
Nicaieri in OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii nu se specifica faptul ca la inregistrarea asociatiei trebuie sa depuneti un extras de carte funciara cu privire la imobilul in care stabiliti sediul asociatiei. Este suficient sa aveti un act de proprietate si un contract de comodat semnat intre toti proprietarii (daca sunt mai multi) si asociatie. CHiar daca sunt neconcordante intre adresa de domiciliu (fie a proprietarilor, fie a membrilor asociatiei) si sediul mentionat in contractul de comodat (identic cu cel din actul de proprietate) asta nu are nici un fel de importanta - sediul va fi stabilit si inregistrat exact asa cum apare in contractul de comodat si in actul de proprietate. Mergeti la judecatorie, explicati situatia si solicitati admiterea cererii asa cum a fost formulata pe baza actelor depuse la dosar.