avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conform extrasului de carte funciară între mine și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conform extrasului de carte funciară între mine și un vecin ...

Conform extrasului de carte funciară între mine și un vecin figurează drum de servitute de 6 m lățime .Vecinul și a mărit curtea lipindu se de gardul meu (construit in totalitate de mine )pe o lungime de 10 m.Cum îl pot obliga sa se dezlipească dat fiind faptul ca nu dețin cota indiviza pe acest drum de servitute .Eu vreau sa am acces la gard întrucât nu este tencuit pe exterior și as vrea sa l și ridic mai mult.Menționez ca drumul de servitute este deținut de acesta și alți 12 vecini .Cota indiviza pe care o deține in coproprietate cu alți 12 a împrejmuit o fără sa ceara consimțământul nimănui.Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
Mirela Carmen Ionita, utilizator

Alte discuții în legătură

Un vecin și a împrejmuit curtea folosindu se de o latura a ... Mirela Carmen Ionita Mirela Carmen Ionita Un vecin și a împrejmuit curtea folosindu se de o latura a gardului meu ,cu toate ca între noi ,conform extrasului de carte funciară ,este drum de acces ... (vezi toată discuția)
Drum proprietate comuna dheedo dheedo Buna ziua, as dori cateva precizari privind statutul unui teren prorietate comuna (cota indiviza, 7 proprietari) cu destinatia drum/drum de servitute. este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dețin un teren pe care am construit o casa, terenul ... iosios48 iosios48 Buna ziua! Dețin un teren pe care am construit o casa, terenul se afla in spatele a doua proprietăți, am drum de servitute de 3 m lățime, 56 m lungime, ... (vezi toată discuția)