avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate ca o persoana angajata prin conventia cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate ca o persoana angajata prin conventia cu absolventii ...

Se poate ca o persoana angajata prin conventia cu absolventii de facultate(conf prevederilor art 80 din legea 76/2002) care acum a expirat(firma fiind obligata sa o tina angajata o anumita perioada) sa beneficieze de program de lucru redus modelul Kurzarbeit. Se incalca cumva conventia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 6 Februarie 2021
Nu se incalca conventia daca se aplica reducerea programului de munca.

Se incalca conventia numai dacă încetarea c.i.m. a avut loc din următoarele motive:
a) încetarea raportului de muncă în temeiul art. 55 lit. b), art. 56 lit. d) și e), art. 61 lit. d) și art. 65 din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
b) încetarea raportului de serviciu în temeiul art. 97 lit. b), art. 98 alin. (1) lit. e), art. 99 alin. (1) lit. b) și c) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere contract munca cateldestept cateldestept Am un angajat, absolvent, cu subventie de la somaj. Cu ce articol pot sa inchid contractul, pentru a nu mi se cere returnarea banilor la AJOFM. (vezi toată discuția)
Angajat în baza legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forței de muncă redinciucconstantin redinciucconstantin Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea situatie .Am angajat la data de 15.12.2016 o persoana în baza legi 76/2002 privind stimularea ocupari fortei de munca.Eu ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi nukarela nukarela O firma are angajat un absolvent studii superioare incadrat pe baza de conventie pentru absolventi, in luna septembrie 2013 aceasta conventie expira ... (vezi toată discuția)