avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Maine voi depune o cerere de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Maine voi depune o cerere de chemare in judecata in ...

Buna ziua,

Maine voi depune o cerere de chemare in judecata in contencios administrativ a unei primarii cu 3 capete:
1 - anulare certificat de urbanism emis ilegal (incomplet)
2- obligarea eliberarii unui nou CU (cerere depusa din dec 2020 dar fara raspuns inca)
3- plata daune

Care este calcul corect taxa judecata?
a) 50 + 300
sau
b) 50 + 50 + 300?

Taxa se plateste inainte de depunere sau imi va fi comunicata suma ulterior depunerii?

Multumesc anticipat!!!
Buna ziua,

Multumesc, am inteles acum. Am trimis azi prin email dovada de plata prin ghiseul.ro.

Dvs ati mentionat mai sus "original" - nu este suficient sa trimit prin email doavada electronica?
Cum ar trebui sa procedez in acest caz.
Buna seara,

Daca ati achitat taxa de timbra prin Ghiseul.ro este necesar sa mentionati nr. dosarului, instanta pe rolul careia este inregistrat dosarul ( eventual partile, obiectul dosarului) in cuprinsul dovezii la rubrica de tipul “descrierea platii”, intrucat plata taxei de timbru prin internet banking sau prin orice alta modalitate de plata on line este acceptata doar in aceste conditii iar dovada platii poate fi trimisa si pe email.
V-am avertizat ca trebuie sa depuneti dovada platii taxei de timbru in original, in ideea ca marea majoritate achita direct la oficiul postal sau la casieria Directiei de Taxe si Impozite, situatie in care trebuie depus originalul chitantei.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru - contencios administrativ RoSo RoSo Bună ziua, Am depus, la Tribunal, o cerere de chemare în judecată a unei instituții mai demult. Procesul se găsește în faza în care am depus ... (vezi toată discuția)
Dovada achitare taxa de timbru judiciar Alin Ursu Alin Ursu Buna, Am de depus o cerere de chemare in judecata si nu stiu exact daca dovada achitarii taxei de timbru judiciar ce se depune odata cu cererea trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru al contestatiei la proces verbal Alexandra Victoria I. Alexandra Victoria I. Buna seara! Am primit o amenda si am decis sa fac contestatie la procesul verbal primit prin posta. Acesta avea CNP-ul gresit, exista martor dar organul de ... (vezi toată discuția)