avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa la contractul individual de munca ..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa la contractul individual de munca ..

Bună seara,

Dacă contractul individual de munca s a schimbat în contract de munca la domiciliu cu clauza de telemunca salariatul mai beneficiază în continuare de tichete de masa dacă prestează munca la domiciliu cu clauza de telemunca?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 14:38, 11 Februarie 2021
Depinde ce e prevazut in ROF si contractul de munca.
Angajații în telemuncă au aceleași drepturi cu cei ce prestează la sediul angajatorului. Nu li se pot tăia doar lor.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei in materie:
- Telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne şi contractele colective de muncă aplicabile salariaţilor care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului.

- Angajatorii, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții salariaților, stabilesc prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea biletelor de valoare, care să prevadă cel puțin următoarele:
a) numărul salariaților din unitate care pot primi bilete de valoare și valoarea nominală acordată, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;

b) categoriile de salariați care primesc bilete de valoare;

c) criteriile de selecție privind stabilirea salariaților care primesc tichete de masă, ținând seama de prioritățile socioprofesionale și de alte elemente specifice activității.
multumesc,
In ROI este scris " Salariatii unitatii beneficiaza de tichete de masa si de tichete cadou acordate conform prevederilor legale, in limita bugetului de venituri si cheltuieli.", iar in contractul de munca e prevazut ca se acorda tichete conform legislatiei in vigoare. As putea sa ma leg de ce e scris in ROI sa nu mai acord tichete doar salariatului care lucreaza la domiciliu cu clauza de telemunca?...intreb ...nu stiu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, nu aveți voie să stabiliți un astfel de criteriu ca să-i exceptați de la acordarea tichetelor. Locul muncii nu e un motiv să nu le acordați.

Și vedeți că faceți o confuzie: muncă la domiciliu cu clauză de telemuncă nu există. Ori una, ori alta. Citiți acest material, din care o să vă pun un fragment:
[ link extern ]


Potrivit Legii nr. 81/2018 privind reglemetarea activității de telemuncă, salariații pot să lucreze de acasă. Au putut și până acum și se chema muncă la domiciliu. Însă telemunca înseamnă mai mult de atât, nu doar muncă la domiciliu, ci oriunde în altă parte unde angajatorul și angajatul au convenit, prin contractul adaptat la telemuncă, în condițiile descrise în Legea nr. 81/2018. Telemunca înseamnă rigori specifice, obligații specifice, clauze specifice
și nu trebuie confundată cu munca la domiciliu, așa cum o știm până acum.

Munca la domiciliu, reglementată succint în Codul Muncii încă din anul 2003, implică desfășurarea activității
salariatului de la domiciliul acestuia. Realitatea economică, precum și evoluția mijloacelor tehnice, au atras necesitatea practică a reglementării posibilității stabilirii unor raporturi de muncă caracterizate de mai multă flexibilitate în ceea ce privește locul desfășurării activității salariatului.

Astfel, conceptul de telemuncă presupune posibilitatea desfășurării activității salariatului și în alte locuri de muncă decât cele organizate de către angajator, acestea nefiind limitate la domiciliul salariatului.


Aveți grijă la ce modificări faceți la contractele oamenilor.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Emilika40, utilizator

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)