avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda contraventionala la administratia financiara?
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda contraventionala la administratia financiara?

Buna ziua,
Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut termenul)... am fost azi la un chiosc RATB dar mi s-a spus ca a trecut termenul de 15 zile si a fost trimita la administratia financiara (ANAF presupun?)
Intrebarea este, daca se plateste amenda la ANAF, daca se plateste doar unde am domiciliul sau se poate plati orice administratie (sunt in Bucuresti dar am domiciliul in Alba) si care este cursul corect pentru incetarea operatiunii (presupun ca intra in executare silita...?)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 09:31, 4 Ianuarie 2010
Buna ziua,

Domnule Dinu -ar fi chiar culmea sa se ajunga la o executare silita pe baza faptului ca nu v-ati achitat amenda ratb.

,,Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut termenul)... am fost azi la un chiosc RATB dar mi s-a spus ca a trecut termenul de 15 zile si a fost trimita la administratia financiara (ANAF presupun?)
Intrebarea este, daca se plateste amenda la ANAF, daca se plateste doar unde am domiciliul sau se poate plati orice administratie (sunt in Bucuresti dar am domiciliul in Alba) si care este cursul corect pentru incetarea operatiunii (presupun ca intra in executare silita...?),,
Voi incerca sa raspund pe rand intrebarilor dvs, daca au trecut cele 15 zile, amenda s-a dublat se afla inca la directia plati si impozite, se poate plati chiar si in alt judet, pe baza acelui proves verbal care ia venit mamei dvs acasa, in momentul cand veti avea nevoie de diverse chitante de la ANAF nu vi se vor elibera intrucat dvs aveti de platit acea ,,datorie,, catre stat.
Acum revin cu o inrtebare, amenda pe care ati incasat-o acum cati ani in urma s-a intamplat?
In 2009 :) E adevarat ca ar fi culmea, dar in tara din cartile lui Kafka, totul e posibil :) Ma interesa mai mult principiul de functionare, cum nu-s sofer n-am prea avut treaba cu amenzi.

Multumesc pt raspuns
Georgeyan a scris:
(...) -ar fi chiar culmea sa se ajunga la o executare silita pe baza faptului ca nu v-ati achitat amenda ratb.

Amenzile contraventionale sunt venituri ale bugetului de stat. Daca nu sunt achitate in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contraventie sau daca impotriva acestuia nu se formuleaza plangere contraventionala, procesul verbal este trimis organelor de executare silita.

(...) daca au trecut cele 15 zile, amenda s-a dublat se afla inca la directia plati si impozite (...)

Amenzile contraventionale nu au fost si nu sunt purtatoare de majorari de intarziere, prin urmare nu au cum sa se dubleze. Poate va referiti la termenul de 48 de ore in care se poate achita jumatate din minim, nu la cel de 15 zile.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
ddinu a scris:

In 2009 :) E adevarat ca ar fi culmea, dar in tara din cartile lui Kafka, totul e posibil :) Ma interesa mai mult principiul de functionare, cum nu-s sofer n-am prea avut treaba cu amenzi.

Multumesc pt raspuns


Intr-adevar asa este sunt intru totul de acord cu D-na Gabriela,

dar imi mentin ideea, o cunostiinta de a mea a luat la fel amenda ratb a platit-o la un an diferenta, si stiu ca a fost nevoita sa plateasca la directia impozite si taxe si penalitati, acum cu amenzile ratb posibil sa ma insel.
In mare cred ca D-na Gabriela posibil sa aiba dreptate.
Dar chiar si asa ar fi culmea,, sa se ajunga la o executare silita pe baza faptului ca nu si-a achitat omul amenda ratb.,,
Nu am auzit nici un caz pana in prezent B-)
Cu respect,

Iar pt D-nul Dinu,
va rog sa va faceti timp sa va platiti amenda caci cum afirmati si dvs
la noi in tara ,,totul e posibil,,
sa ne tineti la curent,

cu respect,

-
Dar chiar si asa ar fi culmea,, sa se ajunga la o executare silita pe baza faptului ca nu si-a achitat omul amenda ratb.,,


Executarea silita e incuviintata numai de catre instanta de judecata .Si poate exista o asemenea procedura de recuperare a creantelor bugetare.

Alte discuții în legătură

Prescriptie amenzi circulatie tvt tvt Am primit de la Directia de impozite si taxe locale a primariei ,( fara a semna de primire ) o somatie prin care fiul meu era instiintat ca figureaza ... (vezi toată discuția)
Amenda minor cu somatie si titlu executoriu.. AndreiCris AndreiCris Buna ziua, Un minor a primit o amenda(pt trecere prin loc nepermis) in valoare de 39 lei in anul 2007. I-a fost intocmit proces verbal pe care l-a ... (vezi toată discuția)