avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Penalitati executare silită minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Penalitati executare silită minor

Buna ziua! Sunt despărțit de soția mea de 6 luni. Avem 2 copii: băiatul de 5 ani locuiește la mine, iar fetita de 3 ani locuieste la ea. Soția mea (încă nu s-a încheiat divortul) a câștigat prin ordonanță prezidențială domiciliul ambilor copii la ea. Băiatul si-a manifestat de mai multe ori dorinta de a nu ramane la ea deoarece nu-i place sa stea la ea si cand a fost pe o perioadă de 2 saptamani la ea, aceasta nu l-a lăsat deloc sa ma contacteze. Am fost chemat la executor impreuna cu băiatul pentru a i-l predă mamei, i-am explicat băiatului iar acesta nu a vrut sa vina. M am prezentat singur la executor care a consemnat in procesul verbal ca am mers singur cu motivarea ca băiatul nu a vrut sa vina. Am fost chemat de executor in Instanta. Stiu ca risc penalitati de la 100 la 1000 lei pe zi de la data decand a intrat în vigoare ordonanța. Ceea ce vreau sa stiu este daca au mai fost cazuri, ce penalitati s au aplicat si daca s-a ținut cont de faptul ca minorul nu a vrut si in ce cale s-a demonstrat?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
Anton-Valerian, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:11, 11 Februarie 2021
cred ca va dati seama ca nu se pune problema sa va aparati asa, ca baietelul de 5 ani nu a vrut.
cand nu vrea la gradinita sau sa intre in casa de afara, ce faceti ?
Daca nu aveti avocat, ar fi cazul sa aveti.
aveti un program de vizita ?
Am un raport de la un psiholog in care se recomanda sa ramana băiatul la mine, am mai multe filmulete in care sotia vine după el, dar el refuza sa mearga cu ea. Am program de vizita pentru amandoi, dar fetita care este la ea m a lăsat să o văd de 2 ori in 5 luni, desi eu am lăsat o mereu sa vada băiatul. Am avocat, desi nu stiu la ce foloseste. Am atatea probe in care si băiatul si fata plang dupa mine si nu vor la mama, sotia mea are si probleme psihice din pacate nedemonstrate (are in familie 1 caz de suicid si inca unul de tentativă de suicid), dar judecătorul nu baga deloc in seama. Soția mea a venit impreuna cu sora si mama ei sa ia băiatul, mi au pus piedică si mi au rupt mana, 16 zile de la medic, am cerut ordin de protectie si procurorul a refuzat. Sotia mea la o intalnire s-a aruncat pe jos, a adus o hartie de la medic de 4 zile si m i s au dat 4 luni de distanțare. Eu sunt bărbat, ea e femeie si are mereu dreptate. Din punctul asta de vedere nu exista justitie la noi in tara, eram doar curios ce penalitati risc
gi-jane2 a scris:

cred ca va dati seama ca nu se pune problema sa va aparati asa, ca baietelul de 5 ani nu a vrut.
cand nu vrea la gradinita sau sa intre in casa de afara, ce faceti ?
Daca nu aveti avocat, ar fi cazul sa aveti.
aveti un program de vizita ?


daca aveti program de vizita si dupa puteti apela la executor.
Imi pare rau pt ce traiti.
dvs aveti de facut contestatie la executare
Penalitatea va putea fi înlăturată ori redusă, pe calea contestației la executare, dacă debitorul execută obligația prevăzută în titlul executoriu și dovedește existența unor motive temeinice care au justificat întârzierea executării.


era bine sa va fi dus cu copilul la executor.
(1) Dacă executorul constată că însuși minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune față de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale și pe care îl va comunica părților și reprezentantului direcției generale de asistență socială și protecția copilului.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Corina1982 Corina1982 Buna ziua! Doresc sa stiu cateva lucruri legate de pensia alimentara pe care tatal copilului meu are obligatia sa i-o trimita baiatului pana la varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Domiciliu necunoscut al fostului sot danaru danaru Suntem divortati de 2 luni...N-am primit inca sentinta...Chiar atat dureaza?... Problema mea ar fi alta... Eu nu cunosc domiciliul sotului meu...Si mereu ... (vezi toată discuția)