avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Neacordare indemnizatie covid pentru PFA cu ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Neacordare indemnizatie covid pentru PFA cu activitatea suspendata

Buna ziua,
Sunt PFA cu activitate in domeniul evenimentelor (Activitati suport pentru interpretare artistica, cod CAEN 9002). De la inceputul pandemiei am avut activitatea suspendata, in perioada aprilie 2020 - ianuarie 2021 am beneficiat de indemnizatie covid pentru PFA-urile cu activitatea suspendata. In luna februarie 2021 am depus cererea pentru acordarea indemnizatiei, am primit un email de la MMANPIS prin care mi se solicitau Declaratiile Unice pentru 2019 si 2020, au motivat ca "in urma controlului Curtii de Conturi Galati, s-au solicitat verificari suplimentare si acte suplimentare, pentru a se vedea daca platile efectuate pana acum sunt corecte si daca persoanele care solicita aceasta indemnizatie au dreptul in continuare". Am trimis documentele solicitate si in aceeasi zi am primit decizie de respingere pe motiv ca in 2019 nu am avut activitate si nici incasari, si, din acest motiv, nu se justifica acordarea indemnizatiei ca urmare a intreruperii activitatii.

Este legal ca MMANPIS sa-mi ceara Declaratiile Unice si sa conditioneze cumva acordarea indemnizatiei de acestea?
Este legal ca MMANPIS sa se raporteze la anul 2019? PFA-ul l-am infiintat la sfarsitul anului 2019, in 2020 am avut incasari inainte de pandemie iar in Declaratia Unica pe 2020 am completat si veniturile estimate

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa ionela11 ionela11 Contabilitate PFA Buna ziua...am urmatoare situatie...un PFA care a avut activitatea suspendata pe 2 ani de zile pentru concediu crestere copil. Si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Silvia Dumitru Silvia Dumitru Administratorul unei societati comerciale (SRL) este unicul salariat al acestei societati. Activitatea este transport-persoane (uber-taxi). Poate beneficia de ... (vezi toată discuția)