avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Somaj Tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Somaj Tehnic

Administratorul unei societati comerciale (SRL) este unicul salariat al acestei societati. Activitatea este transport-persoane (uber-taxi). Poate beneficia de somaj tehnic?(mentionez ca incepand cu starea de urgenta nu a mai avut activitate)....
Cel mai recent răspuns: Silvia Dumitru , utilizator 14:02, 31 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da, poate beneficia de somaj tehnic. Avand in vedere noua OUG 32/2020 care a modificat OUG 30/2020, somajul tehnic se poate acorda pentru toate intreprinderile care ca urmare a pandemiei covid-19 au inregistrat o scadere cu 25% a cifrei de afaceri fata de luniile anterioare. Plata indemnizatiei se acorda in baza unei declaratii pe proprie raspundere cu privire la acest aspect, nemaifiind necesar certificatul de situatie de urgenta. Plata sumei urmand a se face in termen de 15 zile de la depunerea dosarului de somaj tehnic.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Administratorul societatii (unic salariat ) poate beneficia de somajul tehnic, daca a fost inregistrata o diminuare a cifrei de afaceri, cu un procent de 25 %, fata de lunile precedente.

Nu este necesar certificatul de urgenta.

Plata indemnizatiei este efectuata doar in baza declaratiei pe proprie raspundere.

Efectuarea platii este realizata in termen de 15 zile, de la data depunerii cererii de acordare a somajului tehnic.

Va multumesc mult pentru raspunsuri, dar daca are de incasat dividente mai poate benefia? (are sold in ct.5311 - casa , aprox.12.000 lei -mentionez ca in luna martie are incasari cu 75% mai mici decat ianuarie si februarie)
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Silvia Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate? Milenic Milenic Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic mishab mishab Buna ziua.In conditiile in cate sunt angajat cu contract de munca si sunt si Pfa cu activitate intrerupta prin ordonanta militara,ce acte trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Ajutor pe timp de covid Crocodail1577 Crocodail1577 Am un srl ne plătitor de tva și nu am angajați, pot opțiune vriun beneficiu de la stat? Amânarea chiriei, (vezi toată discuția)