avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu medical

buna. am si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva.
Sunt insarcinata si primul medical l-am avut in octombrie si a fost de 21 de zile fiind cu codul 01 adica 75%. In ultimele 6 luni nu am mai avut nici un medical. Cand am dus medicalu la firma care lucrez patronul mi-a spus ca medicalu se plateste 75%din salarul minim pe economie impozabil adica 75%din 496ron nu din 650ron cat este minimu pe economie. vreau sa stiu daca este corect cum mi sa platit acest medical
Cel mai recent răspuns: begonia , utilizator 15:02, 3 Ianuarie 2010
Baza de calcul a unui c.m. o reprezinta media veniturilor brute realizate in ultimile sase luni. Deci puteti calcula in functie de salariile brute pe care le-ati realizat in ultimile sase luni si zilele lucrate, o medie zilnica a bazei de calcul. Aceasta valoare o inmultiti cu numarul de zile de cm pe care le-ati avut si aplicati asupra ei procentul de 75%. Un An Nou cu sanatate, liniste si bucurii.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei se determina prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul. Baza de calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si indemnizatie cbnflorentina cbnflorentina Buna ziua ,as vrea sa stiu cum se plateste concediu prenatal si indemnizatia .85% din salariu brut sau din cel net ? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Somaj si baza concediului medical ContSters81099 ContSters81099 Intrebarea mea este daca indemnizatia de somaj tehnic intra in baza de calcul al concediilor medicale? Daca nu atuncea angajatul totusi are de pierdut daca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical karla_adz karla_adz concediul medical 75% , se calculeaza din salariul brut sau salariul net? multumesc (vezi toată discuția)