avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara ! Poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara ! Poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de ...

Buna seara !
Poate sa-mi spuna cineva ,daca pentru o casuta de gradina din lemn,demontabila, cu suprafata de 2mx2m si h=2,10,pe care doresc sa o achizitionez si sa o montez in gradina am nevoie de autorizatie de la primarie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:16, 17 Februarie 2021
Dacă nu-i faceți fundație și n-o racordați la utilități (deci nu va deveni fixă) nu vă trebuie autorizație de construire.
Pe ce text de lege va bazati cand spuneti asta?
Iau în considerare faptul că nu construiește nimic, iar căsuța e mobilă. Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții prevede obligații pentru construcții care sunt imobile.

Din ce text desprindeti ideea ca "Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții prevede obligații pentru construcții care sunt imobile."?

Nu spun ca rationamentul dvs este incorect dar Legea 50/1991 nu prevede o astfel de exceptie, cum prevede pentru chioscuri de difuzare a presei - caz in care, totusi, limiteaza in functie de suprafata, lipsa fundatiei, etc sau cum prevede pentru amplasarea de structuri ușoare demontabile pentru acoperirea terenurilor de sport. Deci, exceptiile privind cladirire demontabile sau transportabile sunt prevazute dar limitativ, cata vreme exprimarea in termeni generali este ca "Autorizația de construire constituie actul final de autoritate al administrației publice locale pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor de construcții corespunzător măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, conceperea, realizarea, exploatarea și postutilizarea construcțiilor."
Art. 3 lit g prevede ca:
Articolul 3
(1) Construcțiile civile, industriale, agricole, cele pentru susținerea instalațiilor și utilajelor tehnologice, pentru infrastructură de orice fel sau de oricare altă natură se pot realiza numai cu respectarea autorizației de construire, precum și a reglementărilor privind proiectarea și executarea construcțiilor, pentru:
...
g) organizarea de tabere de corturi, căsuțe sau de rulote;."

Deci chiar si corturi sau rulote.

Eu as cere un punct de vedere oficial de la Primarie si/sau de la Inspectoratul de Stat in Constructii inainte sa montez casuta pe teren fara autorizatie , nu de frica amenzilor ci pentru ca este posibil ca, avand in vedere natura casutei, sa nu fie impuse chiar niste conditii draconice.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
MihailZC, utilizator
Am cautat si am gasit!
Lg.50/1991 R
(1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate;
b) reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor şi tâmplăriei;
c) reparaţii şi înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli şi vopsitorii interioare;
e) zugrăveli şi vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de faţadă şi culorile clădirilor;
f) reparaţii la instalaţiile interioare, la branşamentele şi racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcţiilor, în limitele proprietăţii, montarea sistemelor locale de încălzire şi de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum şi montarea aparatelor individuale de climatizare şi/sau de contorizare a consumurilor de utilităţi;
g) reparaţii şi înlocuiri la pardoseli;
h) reparaţii şi înlocuiri la finisaje interioare şi exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scări de acces, fără modificarea calităţii şi a aspectului elementelor constructive;
i) lucrări de întreţinere la căile de comunicaţie şi la instalaţiile aferente;
j) lucrări de investigare, cercetare, expertizare, conservare şi restaurare a componentelor artistice ale construcţiilor prevăzute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii şi Cultelor şi al autorităţii administraţiei publice judeţene sau locale, după caz;
k) lucrări de foraje şi sondaje geotehnice pentru construcţii de importanţă normală sau redusă, situate în afara zonelor de protecţie instituite pentru zăcăminte acvifere;
l) lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane, cu avizul administraţiei cimitirului.
(2) Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.
(3) Dacă lucrările prevăzute la alin. (1), cu excepţia celor prevăzute la lit. e) şi j), se execută la construcţiile menţionate la art. 3 lit. b), este obligatorie emiterea autorizaţiei de construire.

Alte discuții în legătură

Casa de gradina ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.Doresc sa stiu daca pt .o casuta de lemn neconectata la utilitati ,montata pe fundatie,am nevoie de autorizatie de constructie si daca se plateste ... (vezi toată discuția)
Costructia unei porti de garaj ValentinTudor ValentinTudor Buna ziua, Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie camelia76 camelia76 intentionez sa cumpar un modul de locuit pe care il amplasez in curtea mea si vreau sa il transform in frizerie canina intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)