1.Am gasit o persoana fizica specialista in relatii de munca si as dori sa ma reprezinte la Tribunal pentru recuperarea drepturilor mele salariale.Va rog sa-mi spuneti daca Tribunalul recunoaste ca reprezentant al meu cealalta persoana fizica-mandatarul- ca avand calitate activa si daca are cineva un model de contract si cateva sfaturi utile si practice,va rog.
2.Este obligatoriu ca procura sa fie inregistrata la notar, si se poate in asa fel incat mandatarul sa aibe dreptul de-a semna cererea de chemare in jud. sau procura se face dupa introducerea cererii de chemare in judecata?Aici nu ma refer la buna-reaua credinta,doar la legalitatea actelor...Este posibila reprezentarea pe baza unui contract de prestari servicii?
3.Art. 68 C. pr. civ "mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat"-mandatarul are dreptul legal sa semneze cererea de chemare in judecata si sa depuna concluzii scrise ? Dar sa primeasca banii cuveniti mandantului intr-un cont bancar si ulterior sa-i dea mandantului? Va multumesc anticipat.
am facu un contract de mandat intre 2 persoane fizice in care am scris suma de 1 milion si dreptul mandatarului de-a reprezenta mandantul la tribunal;in baza acestui contract de mandat pot sa depun note scrise si observatii la Tribunal?le accepta instanta semnate de mine daca mandatul nu e autentificat la notar???#-o
De obicei, in practica , se folosesc procurile autentificate la notari ... nu am intalnit asemenea cazuri, poate vreun alt coleg va poate da un raspuns mai concret daca accepta sau nu un astfel de contract instantele.
Reprezentare
cristina/BZ
Intr-un litigiu de munca ma poate reprezenta in fata judecatorului un membru al familiei, tatal care nu este calificat ca avocat? Cum si de unde pot obtine o ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare
doberv
daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)